Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Κατάληψη στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης από τευτλοπαραγωγούς


Σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σήμερα τευτλοπαραγωγοί, διεκδικώντας την πληρωμή τους. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

«Για ακόμη μια φορά εξαπατηθήκαμε, αφού μας είχαν υποσχεθεί ότι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου επρόκειτο να ξεκινήσει η πληρωμή των 18 εκατ. ευρώ στους 4.000 τευτλοπαραγωγούς της χώρας, που παραδώσαμε φέτος συνολικά ποσότητα 532.000 τόνων στην ΕΒΖ», δήλωσε στο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας Παύλος Μπογιαννίδης, διαμηνύοντας ότι οι τευτλοπαραγωγοί είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί έως ότου λάβουν απαντήσεις για το πότε θα πληρωθούν.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Μπογιαννίδη αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ Χριστόδουλο Βαρκάκη, στο μοναδικό εν λειτουργία εργοστάσιο της εταιρείας στο Πλατύ Ημαθίας βρέθηκαν πρόσφατα υπάλληλοι τράπεζας, προκειμένου να σφραγίσουν -μεταξύ άλλων- τις ποσότητες ζάχαρης που βρίσκονται στα σιλό αλλά η διαδικασία δεν προχώρησε, αφού, «οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ τους έδιωξαν κακήν κακώς», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

http://tvxs.gr/news/ellada/katalipsi-stin-elliniki-biomixania-zaxaris-apo-teytloparagogoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου