Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Θέλουμε σοβαρή αντιπολίτευση, όχι τον ακροδεξιό Σαμαρά


Το μήνυμα ότι η μόνη χρεοκοπία που θα δει η χώρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι αυτή του Αντώνη Σαμαρά και της ακροδεξιάς του έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια.
Κλιμακώνοντας την κριτική του απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, έκανε λόγο για πολιτική του χρεοκοπία και προοικονομώντας αντικατάσταση του στην ηγεσία της ΝΔ και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει απέναντι του μία σοβαρή αντιπολίτευση που θα ασκεί κριτική, αλλά δεν θα στέκεται εμπόδιο για την ίδια τη χώρα. Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεργαστεί με δυνάμεις που εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των δανειστών και ζήτησε καθαρή – αυτοδύναμη εντολή ώστε με λυμένα χέρια να γίνει πραγματικότητα η αλλαγή.
Αναφερόμενος στην εκστρατεία κινδυνολογίας εντός κι εκτός συνόρων που έχει συνδέσει ενδεχόμενη εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη χρεοκοπία, ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε στην αντεπίθεση διαμηνύοντας ότι «κάποιοι σας είπαν ότι είμαστε κίνδυνος για το μέλλον.  Μην τους ακούτε. Είμαστε κίνδυνος για το δικό τους μέλλον».  
Σε μετωπική σύγκρουση με τη ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο γαλάζιο προεκλογικό σποτ που «διαφημίζει» την Ελλάδα να χρεοκοπεί, λέγοντας «δε μπορούν να κρύψουν την επιθυμία τους. Θέλουν την Ελλάδα χρεοκοπημένη. Αλλά η μόνη χρεοκοπία που θα δούμε τους επόμενους μήνες, είναι η χρεοκοπία του κ. Σαμαρά και της ακροδεξιάς του παρέας, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια με το φόβο».
«Ο κύριος Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, επέλεξαν αυτές τις μέρες να δώσουν μια μάχη οπισθοφυλακών με τα πιο σκοτεινά όπλα.  Ίσως τα μόνα που ταιριάζουν στη σκοτεινή τους πολιτική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι με την διχαστική υπερπαραγωγή τρόμου και προπαγάνδας «μουτζουρώνουν» τη διεθνή θέση της χώρας, τη δημοκρατία και το αύριο του ελληνικού λαού.
Ασκώντας σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν δυσφήμισε τόσο τη χώρα του, τη δημοκρατία, και το λαό του, όσο ο κύριος Σαμαράς».  «Ποτέ πρωθυπουργός δεν κακοποίησε τόσο το αξίωμά του, συμπεριφερόμενος σαν περιφερόμενος πλασιέ του φόβου.  Ποτέ πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε τόσο επίμονα το δημόσιο διάλογο, προτιμώντας να κρύβεται στα σκοτάδια, στο μονόλογο και το μοντάζ», επεσήμανε επίσης.  
Κλιμακώνοντας την κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η μόνη ασφαλής πρόβλεψη για το μέλλον, είναι ότι το Φλεβάρη στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για νέο αρχηγό. «Τους ευχόμαστε το καλύτερο, γιατί την επόμενη ημέρα, επιθυμούμε να έχουμε μια υγιή αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που θα μας ασκεί κριτική, αλλά δε θα στέκεται εμπόδιο στην εθνική προσπάθεια της σκληρής διαπραγμάτευσης για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το εθνικό θέμα του χρέους», τόνισε. «Αυτοί με το φόβο, εμείς με τα επιχειρήματα», κατέληξε.
Χαρτογραφώντας το τοπίο των μετεκλογικών συνεργασιών σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει αυτοδυναμία, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κοινή πορεία με δυνάμεις που στήριξαν τις μέχρι σήμερα πολιτικές επιλογές των μημονίων και της λιτότητας. «Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κ. Μέρκελ, δε πρόκειται να δεχθούμε. Καθαρά και ξάστερα. Δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων.  Παλαιότερους ή και νεότερους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, αφού επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας όσο και για την εντός συνόρων πολιτική και κοινωνική αλλαγή, όπως αυτή έχει διατυπωθεί στο πρόγραμμα που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στη ΔΕΘ, ζήτησε «καθαρή, ανόθευτη κι αδιαμφισβήτητη εντολή» προκειμένου να ξεκολλήσει η χώρα από το χθες, της διαπλοκής, της υποτέλειας και των μνημονίων της καταστροφής, όπως είπε.
http://tvxs.gr/news/ellada/i-kentriki-proeklogiki-sygkentrosi-toy-syriza-zontana-sto-tvxsgr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου