Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

(Τετ. 14/1/15 - 19:46)
Του ΣΤΑΘΗ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΥ*
Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι μία αναμέτρηση πολύ διαφορετική από όσες άλλες γνώρισε ο τόπος.  
Ο ελληνικός λαός έχει μία μοναδική ευκαιρία με την ψήφο τουνα αναθέσει για πρώτη φορά στη χώρα μας την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας στην Αριστερά, προκειμένου να τερματιστεί άμεσα η καταστροφική πολιτική των μνημονίων, να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά στις άμεσες ενέργειες επούλωσης των οικονομικών και κοινωνικών πληγών που άφησαν στη χώρα και το λαό οι πολιτικές της λιτότηταςκαι να διεκδικηθεί με πραγματικούς όρους η διαγραφή τουμεγαλύτερου μέρους του χρέους της χώρας μας, κάτι που είναι απαραίτητο για να ανασάνει για τα καλά η οικονομία και η κοινωνία μας και για να ανοίξει ένας δρόμος προοπτικής για τον τόπο.  
Το μέγεθος του διακυβεύματος είναι τέτοιο, που προφανώς το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα είναι το τέλος, αλλά η αρχή ενός δρόμου ελπίδας και αναγέννησης για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Ενός δρόμου, που αν και όχι χωρίς δυσκολίες, είναι ο μόνος που μπορεί να ανοίξει ελπιδοφόρους δρόμους σε προοδευτική κατεύθυνση για τη χώρα μας.  

Και είναι βέβαιο πως στη μεγάλη και ιστορική προσπάθεια που θα ακολουθήσει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ,προκειμένου ο λαός μας και η Αριστερά να πετύχουν την εφαρμογή μιας πολιτικής οικοδόμησης μιας δίκαιης και προοδευτικής κοινωνίας σε σοσιαλιστική κατεύθυνση, θα συναντηθούμε με ακόμα περισσότερους πολίτες και θα συνεργαστούμε και με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, που μέχρι σήμερα δηλώνουν ή και είναι επιφυλακτικές με το ΣΥΡΙΖΑ. 
Βλέποντας κανείς τη λύσσα και τον παροξυσμό που το εγχώριο κατεστημένο πολεμάει την προοπτική μιας μεγάλης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τραυματίζοντας πολλές φορές ακόμα και τα ίδια τα πόδια του, κατανοεί ότι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου είναι πολύ πιο μεγάλο και πολύ πιο ουσιαστικό από μία κυβερνητική εναλλαγή.  
Παράλληλα, αποκωδικοποιώντας τις διαρκείς ωμές και απαράδεκτες παρεμβάσεις των ευρωπαϊκών ελίτ στην εσωτερική πολιτική ζωή, οι οποίες επιχειρούν να στήσουν ανάχωμα στον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑστην κυβέρνηση, αντιλαμβάνεται το φόβο τους μπρος σε μία εξέλιξη που ο αντίκτυπος της δεν θα περιοριστεί εντός των συνόρων.  
Μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει και στους άλλους λαούς της Ευρώπης ένα μήνυμα ελπίδας. Και μαζί ένα παράδειγμα αγώνα ικανό να προκαλέσει ντόμινο προοδευτικών εξελίξεων στο σύνολο της περιοχής που θα αλλάξουν ριζικά το συσχετισμό δύναμης πανευρωπαϊκά σε όφελος της εργατικής τάξης, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων. 
Με τη δύναμη λοιπόν που αντλούμε από τον ιστορικό μας στόχο και με την αυτοπεποίθηση που μας δίνει η πίστη του ελληνικού λαού στην ελπίδα και το σχέδιο μας, κορυφώνουμε τη μάχη προκειμένου η 25η Ιανουαρίου να μετατραπεί σε μία ημερομηνία σταθμό.  
Μια ημερομηνία που θα καταγράφεται στα βιβλία ιστορίας που θα διδάσκονται οι επόμενες γενιές ως η αρχή μιας νέας ιστορική περιόδου για τη χώρα μας και τους λαούς της Ευρώπης.  
* Ο Στάθης Λεουτσάκος είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' εκλογική περιφέρεια του Πειραιά.
Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19198:leoutsakos&catid=83:aristera&Itemid=200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου