Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Βίντεο: Τηγανητές πατάτες και μαγιονέζα κατά του Βέλγου πρωθυπουργού



Δύο ακτιβίστριες που διαμαρτύρονταν για τη λιτότητα κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση... βολής από τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και να τον βομβαρδίσουν με τηγανιτές πατάτες και μαγιονέζα.
Το βίντεο από ένα συνέδριο επιχειρηματιών στην πόλη Ναμούρ δείχνουν τον 39χρονο Μισέλ να χαμογελάει τη στιγμή που μια γυναίκα τον περιλούζει με μαγιονέζα.



Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού είπε ότι δεν πρόκειται να κατατεθεί μήνυση εναντίον των δύο γυναικών. Απέφυγε ωστόσο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε για το πώς κατάφεραν οι ακτιβίστριες να παραβιάσουν τα μέτρα ασφαλείας σε μια χώρα που αποτελεί σημαντικό κέντρο στρατολόγησης για τους τζιχαντιστές που μάχονται στη Συρία.
Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο γυναίκες είναι μέλη της οργάνωσης "Λίλιθ", που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή με την ονομασία Femen, και διαμαρτύρονταν για τις περικοπές.
Τέλος, εντύπωση προκαλέι το γεγονός ότι ο Μισέλ παρέμεινε ψύχραιμος και διέκοψε την ομιλία που εκφωνούσε εκείνη την ώρα, άλλαξε κοστούμι και συνέχισε αφού η αστυνομία απομάκρυνε τις δύο ακτιβίστριες από τον χώρο. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπός του, ο Βέλγος πρωθυπουργός όταν ταξιδεύει έχει πάντα μαζί του "καθαρό πουκάμισο και γραβάτα".
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/vinteo-thganhtes-patates-kai-magioneza-kata-toy-velgoy-prwthypoyrgou.3212333.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου