Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

(Στρατωνόσιτος στρατοκράτης απειλεί το δημοκρατικό δικαίωμα στην κριτική)! Δεν χαμπαριάζουμε από απειλές. Λάθος πόρτα χτύπησαν

Του Γιώργη Γιαννακέλλη  

Αντε να το ξαναπούμε για μια ακόμα φορά. Δεν χαμπαριάζουμε από απειλές. Λάθος πόρτα χτύπησαν.
Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές στο παρελθόν, και η απάντηση μας ήταν και είναι πάντα η ίδια.Ναι μεν δεν θέλουμε να έχουμε καθόλου νταλαβέρια με την αστική δικαιοσύνη αλλά από την άλλη παίρνουμε την ευθύνη για τις απόψεις που εκφράζουμε.


Στην προκειμένη περίπτωση, που πρόεκυψε δεν ήταν καν δικές μας απόψεις, Απλώς αναδημοσιεύσαμε στην ιστοσελίδα μας ένα κείμενο που μας έστειλε η  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και είχε τίτλο «Το Δίκτυο Ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος στο στόχαστρο του Βαθέως Κράτους». Αναφερόταν σε μια ποινική δίωξη που υπάρχει σ’ αυτή την αγωνιστική συλλογικότητα και όπου μεταξύ άλλων υπήρχαν οι προτάσεις ότι «Μηνυτής είναι ο "διαβόητος" καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, Θ. Λιόλιος, η δράση του οποίου προκαλεί εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες. Ηθικός αυτουργός και ενορχηστρωτής αυτής της μήνυσης είναι το βαθύ κράτος του "Νόμου και της Τάξης", της καταστολής, των σκευωριών και των διώξεων ενάντια σε όποιον αντιστέκεται».

Ο «Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος. Αν.Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Στρατιωτικών Εφαρμογών (ΣΣΕ)/ Διευθυντής τομέα Φυσικών Επιστημών & Εφαρμογών (ΣΣΕ) της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ)» όπως υπογράφει το μαιηλ που μας έστειλε απαιτεί να διαγράψουμε την έκφραση «διαβόητος» και μας απειλεί γράφοντας ότι«επιφυλάσσομαι να καταθέσω ένδικα μέσα για την υπεράσπιση της τιμής μου και της υπόληψης μου». 

Η απάντηση μας σταράτη. Ας καταθέσει ότι «μέσα» θέλει. Εμείς έχουμε άλλο τρόπο να λύνουμε τις διαφορές μας και δεν μπαίνουμε στην λογική του. Να λογοκρίνουμε μια τοποθέτηση της αγωνιστικής συλλογικότητας όπως είναι το δίκτυο «Σπάρτακος» είναι εκτός της λογικής μας.

Υ.Γ, Γράφω το ονοματεπώνυμο μου –τα υπόλοιπα στοιχεία μου μπορεί να τα βρει απ’ τον Χρυσό Οδηγό- σαν υπεύθυνος του μπλοκ και της ιστοσελίδας μας, σε τέτοιες περιπτώσεις, για να μην κουράζεται να τα ψάχνει αν θέλει να καταθέσει «ένδικα μέσα»

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/12/blog-post_670.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου