Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Έπεσαν! Εκλογές - Ανατροπή στις 25 Ιανουαρίου 2015

samaras venizelos klepsidra
Κομματάρχης ο Σαμαράς – Προσπάθεια να σπείρει φόβο
«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εκλέξει Πρόεδρο η σημερινή Βουλή και για να αποτραπούν οι εκλογές που περικλείουν σοβαρούς κινδύνους και δεν τις θέλει η πλειοψηφία του λαού. Δυστυχώς, μια μειοψηφία 132 βουλευτών, στους οποίους συναθροίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή, σέρνουν τη χώρα σε εκλογές», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να πολώσει το κλίμα, το κόμμα του και να σπείρει το φόβο στους πολίτες.


Κατηγόρησε τους βουλευτές που ψήφισαν «παρών» στην ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή, υποστηρίζοντας πως «φέρουν ακέραιη την ευθύνη για μια εξέλιξη που δεν την ήθελε η κοινωνία», λησμονώντας εντέχνως πως τις δικές του ευθύνες για την «εξέλιξη» της χώρας στον καιρό των μνημονίων. Μάλιστα, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως... σημείο σταθερότητας και εξόδου (για μια ακόμη φορά) από τα μνημόνια (που υποτίθεται, όπως έλεγε, τελείωσαν), είπε: «Τώρα, είναι ώρα αυτό δεν έκανε η Βουλή να το κάνει ο λαός: “να διώξει τη βεβαιότητα και να αποκαταστήσει στη χώρα τη σταθερότητα... για να βγούμε από τα μνημόνια οριστικά».
Όπως ανέφερε, αύριο θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής, με προκήρυξη εκλογών, το συντομότερο δυνατό, στις 25 Ιανουαρίου 2015.
Ύβρεις από βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά την ψηφοφορία
Μετά το πέρας της ψηφοφορίας, βουλευτές της Χρυσής Αυγής φώναξαν «είστε ξεφτιλισμένοι», «ο Σαμαράς στη φυλακή», «σας περιμένουμε στη φυλακή», «θα έρθετε μαζί μας». Επίσης, έτειναν προς τον Πρωθυπουργό τον αντίχειρα προς τα κάτω, πράξη που έκανε και ο γραμματέας του κόμματοςΝίκος Μιχαλολιάκος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος έσπρωξε τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως Βασίλη Κικίλια, ενώ ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός σηκώθηκε όρθιος και φώναξε: «Μπούκουρα, πού είσαι, ρε μ@#$&κα;». Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος σήκωσε εφημερίδα.
Μετά τις βουλευτικές, η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Μετά τις πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015, το νέο Κοινοβούλιο θα πρέπει άμεσα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας: αρχικά με πλειοψηφία 180 βουλευτών (α' ψηφοφορία), με πλειοψηφία 151 βουλευτών (β' ψηφοφορία)· στην περίπτωση που πάμε σε γ' ψηφοφορία, απαιτείται σχετική πλειοψηφία.

http://ergasianet.gr/menu-epikairotita/%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/11417-epesan-h-xwra-se-prowres-ekloges,-pros-thn-anatroph
http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/2014/12/25-2015.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου