Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Κουτσούμπας: Η λογική του "καναπέ" μας είναι άγνωστη


«Για να αλλάξει η κατάσταση, μία λύση υπάρχει. Να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα και στην Ελλάδα και την Ευρώπη η στρατηγική του ΚΚΕ. Η πραγματική επαναστατική στρατηγική που θα οδηγήσει σε ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, σε αποδέσμευση από ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού» τονίζει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών".
Επισημαίνει ότι «μια κυβέρνηση που θα εξαγγείλει και θα πάρει φιλολαϊκά μέτρα από την πρώτη μέρα -γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται- θα θέλει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, το ΚΚΕ, να βρίσκεται στους δρόμους για να εμποδίσει όσους θα επιβουλεύονται αυτά τα φιλολαϊκά μέτρα», τονίζοντας ότι «η λογική του "καναπέ" μάς είναι άγνωστη, εκτός του ότι είναι και αντιπαθής και επικίνδυνη».
«Μια κυβέρνηση που θα σχεδιάζει αντιλαϊκά μέτρα και θα είναι επιρρεπής σε πιέσεις για λήψη τέτοιων μέτρων θα αποζητά περίοδο χάριτος, όπερ σημαίνει «καναπές» και ανάθεση σε κάποιες ηγεσίες αντί της λαϊκής συμμετοχής. Και τότε βέβαια είναι που δέκα φορές περισσότερο χρειάζεται ο λαός και το ΚΚΕ στους δρόμους. Οι αντιδράσεις κάποιων γι’ αυτό το αυτονόητο που λέει το ΚΚΕ μάλλον δείχνει ότι θα ακολουθήσουν τον δεύτερο δρόμο» υποστηρίζει ο κ. Κουτσούμπας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εκτιμά ότι ΣΥΡΙΖΑ και Podemos δεν αποτελούν απειλή για το σύστημα και στην ερώτηση «γιατί το σύστημα τούς πολεμά και κάνει τα πάντα προκειμένου να αποτρέψει τη νίκης τους» σημειώνει χαρακτηριστικά: «Πράγματι, το σύστημα τους έχει κηρύξει τόσο σκληρό πόλεμο ώστε μεγαλοβιομήχανοι, ισχυρά τμήματα της αστικής τάξης, μονοπωλιακοί όμιλοι, τους αποδέχονται, τους πριμοδοτούν και έχουν γίνει προνομιακοί συνομιλητές μαζί τους. Εκτός κι αν εννοείτε "πόλεμο" την υποστήριξη των μεν στον ένα πόλο του δικομματισμού και των δε στον άλλον. Μόνο που και οι μεν και οι δε είναι τμήματα ομίλων, του κεφαλαίου, υποστηρικτές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, είναι σε τελευταία ανάλυση ο ίδιος ο μηχανισμός και το ίδιο το σύστημα».
http://news247.gr/eidiseis/politiki/koytsoumpas_h_logikh_toy_kanape_mas_einai_agnwsth.3169018.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου