Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Νίκου Κ. Καρκάνη: “ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. Δίκες - Παρωδία (ντοκουμέντα, αποκαλύψεις, μαρτυρίες)” ― Το βιβλίο σε μορφή αρχείου pdf

“[…]Οι δίκες των δοσιλόγων, που αυτούσια τα πρακτικά τους παραθέτουμε σ’ αυτό το βιβλίο, αποκάλυψαν όλο αυτό τον εσμό και την έκταση του δοσιλογισμού. Πάνω από 300 (!) πολιτικοί παράγοντες των κομμάτων της Δεξιάς και του Κέντρου παρέλασαν στη δίκη των Ι. Ράλλη, Γ. Τσολάκογλου κλπ. σαν μάρτυρες υπεράσπισης γιατί είχαν συνειδητοποιήσει πως μαζί δικάζονταν όλο το καθεστώς της άρχουσας τάξης και η βρετανική πολιτική στην Ελλάδα.


Ο δοσίλογος Κ. Ρέντης κατάθεσε: «Γνωρίζω ότι το Σίτυ ενίσχυε τα Τάγματα Ασφαλείας εις την Πελοπόννησον» και βεβαίωσε πως ο ίδιος μετέφερε επιστολή του Τσολάκογλου σε Άγγλο συνταγματάρχη. Ο αντιστράτηγος Παναγάκος στην ίδια δίκη δήλωσε ότι οι Άγγλοι αξιωματικοί σύνδεσμοι στην Πελοπόννησο έθεσαν στη διάθεση των ηγετών των Ταγμάτων της Πάτρας Μπακογιάννη, Ζερβέα, Κουρκουλάκου όσα χρήματα ήθελαν.


[…] Ο ταγματάρχης Πολύζος εξάλλου, υπαρχηγός και επιτελάρχης της «Χ» του Γρίβα στη δίκη της Ειδικής κατάθεσε: «Οι Γερμανοί δεν συνελάμβαναν μέλη της οργανώσεως ‘Χ’ διότι εγνώριζον ότι ανήκον εις εθνικιστικήν οργάνωσιν. Δεν επείραζαν εμάς τους εθνικιστάς… Συνεργαζόμουν συχνά μετά του Λάμπου (διοικητή της Ειδικής Ασφάλειας που ήταν τυφλό όργανο των γερμανικών Ες – Ες)… Ο Λάμπου, συνεχίζει, μας εφοδίαζε με ταυτότητες της Ειδικής […] Οι Γερμανοί έβαζαν τας εθνικιστικάς οργανώσεις να πολεμούν τους κομμουνιστές δια να έχουν αυτοί ήσυχο το κεφάλι των… Ο Λάμπου είχε αρίστας σχέσεις μετά των Ν. Ζέρβα και του Δ. Ψαρρού…»

Ο Ι. Ράλλης ψευτοπρωθυπουργός της Κατοχής και ο άμεσος συνεργάτης του συνταγματάρχης Ι. Πλυτζανόπουλος, διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας της Αθήνας, στην απολογία τους ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ωρύονταν… «είμαστε αγγλόφιλοι!!». Ο δεύτερος μάλιστα αποκάλυψε πως, όταν πριν ιδρυθούν τα Τάγματα Ασφαλείας, ζητήθηκε η γνώμη των Άγγλων αυτοί απάντησαν: «… να φτιάξετε τα Τάγματα. Αρκεί μόνο να πέσουν σε καλά χέρια» (υπονοώντας να πέσουν στα χέρια των δικών τους πραχτόρων),

Ακόμα, πολλοί , μεγαλόσχημοι δοσίλογοι που βαρύνονταν με σωρεία εγκλημάτων, μπλόκα, ομαδικές εκτελέσεις απαλλάσσονταν ή απλώς εμφανίζονταν στο δικαστήριο προσκομίζοντας μια απλή βεβαίωση της αγγλικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι ήταν πράχτορές της και έφευγαν. Και πραγματικά στην πορεία της διαδικασίας της δίκης αποδείχτηκε πως οι πιο λυσσασμένοι βασανιστές των Ταγμάτων και της Ειδικής Ασφάλειας ήταν τυφλά όργανα και πράχτορες των Άγγλων! […]”

(Από τον πρόλογο του συγγραφέα του βιβλίου)

Νίκου Κ. Καρκάνη: “ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ. Δίκες - Παρωδία (ντοκουμέντα, αποκαλύψεις, μαρτυρίες)”

1 σχόλιο:

  1. όντος αυτό το βιβλίο αξίζει να το διαβάσετε απορώ πως η Σύγχρονη Εποχή βιβλιοπωλείο του ΚΚΕ δεν το ξανά εξέδωσε εδώ και τόσα χρόνια επωλήθη μπροστά στα μάτια μου 150 ευρώ πριν μια πενταετία το λιγότερο και σε δεξιό παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή