Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ

(Σάββ. 25/10/14 – 10:33)
Του Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Επί πέντε χρόνια ο βουλευτής, υπουργός και μεταρρυθμιστής μας Αργύρης Ντινόπουλος δεν πλήρωνε τις εισφορές του στον ΕΔΟΕΑΠ, επικουρικό ταμείο των δημοσιογράφων. Αυτό δεν αμφισβητείται ούτε από τον ίδιο στις τρεις-το-λάδι, τρεις-το ξύδι, έξι-το-λαδόξυδο ανακοινώσεις που εκδίδει προς υπεράσπισή του. Ενώ δεν πλήρωνε όμως έκανε χρήση των υπηρεσιών του ταμείου για τον ίδιο και την οικογένειά του. Κι αυτό επίσης δεν το αμφισβητεί.

Υπάρχουν βέβαια και κάτι μυστήρια κόλπα του υπουργού να γλιτώσει τα λεφτά και να πληρώσει κάτι λίγα ως άνεργος, αλλά αυτά είναι το κερασάκι στην τούρτα. Φέσωσε ανηλεώς το ταμείο του, το οποίο παρεμπιπτόντως περνάει δύσκολες μέρες. Αυτό είναι γεγονός. Εξ ου και τον έχουν γράψει δημοσίως στα μαύρα τα κατάστιχα και οι νεοδημοκράτες στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ. Και τον έχει κάνει τρεις παράδες η Εφημερίδα των Συντακτών. Και ο Τρίμης. Και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά.
Κάποιος όμως πρέπει να τον υπερασπιστεί. Τι έκανε δηλαδή; Έφαγε κάποιες εισφορές από το ταμείο των δημοσιογράφων. Εντάξει. Αλλά ο ίδιος Αργύρης δεν πρόσφερε πολλαπλάσιες υπηρεσίες στη δημοσιογραφία; Δεν έδειξε σε όλους πώς ένας ικανός δημοσιογράφος μπορεί να συνδράμει από θέσεις ευθύνης στην οικοδόμηση της νέας Ελλάδας; Δεν απέδειξε ότι ένας άνθρωπος, εμφορούμενος από εθνικόφρονα ιδανικά, μπορεί να σταθεί απέναντι στων εχθρών τα φουσάτα, με το λόγο, το ήθος και την παλληκαριά του;
Φυσικά και το απέδειξε. Και τώρα δεν βρίσκεται άνθρωπος στην κυβέρνηση και στο κόμμα να πει μια καλή κουβέντα. Κάνουν δηλαδή το χατίρι του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να παραιτηθεί. Κι αν ο μη γένοιτο παραιτηθεί θα αποδυναμωθεί σοβαρά το μέτωπο των μεταρρυθμίσεων. Και θα κινδυνεύσει με την έξοδό του από την κυβέρνηση η έξοδος της χώρας από ταμνημόνια. Για τριάντα χιλιάδες ευρώ, ρε γαμώτο. Σαν να λέμε τριάντα αργύρια για την σταύρωση του Αργύρη!
Τον Αργύρη, μωρέ; Που ξετίναξε τον ΣΥΡΙΖΑ, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους γκέι, τους λαθρομετανάστες, τους λωποδύτες των ασφαλιστικών ταμείων; Τον κουτσαβάκη των μεταρρυθμίσεων; Τον άνθρωπο-σύμβολο της αναμορφωθείσης Δεξιάς; Που είναι ο Βρούτσης, ο Κυριάκος, ή έστω οΆδωνις, να πουν μια καλή κουβέντα; Αλλά έτσι είναι. Αργυρό το μίλημα, και χρυσό το σώπα, Αργύρηηηηη...
*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου