Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: «Θα νικήσουμε για όλους τους εργαζόμενους»

Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: «Θα νικήσουμε για όλους τους εργαζόμενους»
«13 μήνες στο δρόμο, 13 μήνες αγωνία, 13 μήνες αγώνα» λένε, με όση δύναμη τους έχει απομείνει, στην κάμερα του newsbomb.grοι καθαρίστριες
Συνεχίζουν με αμείωτη ένταση των αγώνα τους οι καθαρίστριες. Εν μία νυκτί δεκάδες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρέθηκαν στο δρόμο. Χωρίς δουλειά, χωρίς να μπορούν να φροντίζουν τα παιδιά τους και χωρίς να ευελπιστούν για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον…
Εντούτοις όμως έμειναν εκεί. Μερόνυκτα ολόκληρα έμειναν έξω από το ΥΠΟΙΚ. Ώρες αγωνίας πέρασαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Τρικούπη όπου διαμαρτύρονταν.
Κατάθεση ψυχής από τις απολυμένες γυναίκες
«Ελπίζουμε να δικαιωθούμε, να κερδίσουμε. Θέλουμε η δικαιοσύνη να κάνει το έργο της σωστά. Αν καταφέρουμε και νικήσουμε θα είναι μία νίκη όλων των εργαζομένων όχι μόνο των καθαριστριών» λέει στην κάμερα του newsbomb.grεκπρόσωπος των απολυμένων καθαριστριών .
Μία άλλη γυναίκα τονίζει το  χαρακτηριστικό της ομάδας που επέδειξαν μήνες τώρα «Είμαστε 13 μήνες στο δρόμο, 13 μήνες αγωνία, 13 μήνες αγώνα. Και όμως δεν τα παρατάμε. Αυτό που μας ενώνει είναι ότι όλοι έχουμε την ίδια ανάγκη για τη δουλειά και βιώνουμε τα ίδια προβλήματα» λέει με όση δύναμη μπορεί να βρει.
«Το ότι μας πέταξαν στο δρόμο είναι κάτι για το οποίο πήραν εντολή και απέλυσαν κάποιους αριθμούς. Σαν αριθμούς μας βλέπουν. Κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Υπάρχει ανάγκη εργασίας για όλο τον κόσμο. Έχουμε πεισμώσει. Δεν σώθηκε το κράτος επειδή μας απέλυσαν.» τονίζει η καθαρίστρια.
Με συνθήματα και τραγούδια έστειλαν, έξω από τον Άρειο Πάγο, το δικό τους μήνυμα και πάλι.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο gallery που ακολουθεί</span>

Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/499657/tha-nikisoyme-gia-oloys-toys-ergazomenoys#ixzz3EX0cpbsa


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου