Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Κρέμασαν πανό για τη Γάζα στην Ακρόπολη



Το σύνθημα "Σταματήστε το ισραηλινό έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας" αναγράφεται στο πανό που αναρτήθηκε από ακτιβιστές την Τρίτη στον βράχο της Ακρόπολης.
Από την αρχή των εχθροπραξιών στη Γάζα, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι και περισσότεροι από 60 Ισραηλινοί.

Εν τω μεταξύ, το Ισραήλ συμφώνησε την Τρίτη, να παρατείνει για 24 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα την εκεχειρία που ισχύει στη Λωρίδα της Γάζα.
Η παλαιστινιακή αποστολή στο Κάιρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι οι ισραηλινοί και οι παλαιστίνιοι είχαν συμφωνήσει να παρατείνουν την κατάπαυση του πυρός λίγα λεπτά πριν τερματιστεί η προηγούμενη πενθήμερη κατάπαυση του πυρός.
Πέραν όμως από την επέκταση της εκεχειρίας που ανακοινώθηκε, είναι ασαφές το καθεστώς των συζητήσεων και αν από αυτές θα προκύψει μιας διαρκής εκεχειρία.
Οι δύο πλευρές, οι ισραηλινοί και οι παλαιστίνιοι της Χαμάς που ελέγχουν τη Λωρίδα της Γάζας, είναι φαινομενικά ασυμβίβαστες στις απαιτήσεις τους για την αποστρατικοποίηση του θύλακα οι πρώτοι και για την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού οι δεύτεροι.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kremasan_pano_gia_th_gaza_sthn_akropolh.2980348.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου