Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ισραήλ: Δεν χτυπάμε αμάχους έλεγε και του έδειξαν τα πλάνα των νεκρών παιδιών

 


Jon Snow Exposes Israel από CDemo83

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ επιμένει ότι η χώρα του δεν χτυπάει άμαχο πληθυσμό στην Παλαιστίνη, λίγες μόλις ώρες μετά το περιστατικό που σόκαρε τον κόσμο, όταν τέσσερα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε παραλία της Γάζας, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό.
Ο Mark Regev, εκπρόσωπος τύπου του Νετανιάχου, εμφανίστηκε στην εκπομπή του Jon Snow στοChannel 4 και ανέφερε ότι το Ισραήλ δεν στοχεύει αμάχους.

Τότε "αναγκάστηκε" να δει τα σκληρά πλάνα από τη χθεσινή επίθεση.
Ο Jon Snow τον ρώτησε αν "η δολοφονία των τεσσάρων παιδιών εντάσσεται στα πλαίσια εξόντωσης της Χαμάς" και εκείνος απάντησε απλά, "όχι, δεν εντάσσεται".
Και συνέχισε κυνικά: "Ας γίνουμε σαφείς. Η ιστορία των τεσσάρων παιδιών είναι μια τραγωδία. Δεν μπορείς να δεις τα πλάνα και τις φωτογραφίες χωρίς να συγκινηθείς. Αλλά ας είμαστε συγκεκριμένοι. Το Ισραήλ δεν χτυπάει αμάχους. Δεν στοχεύει παιδιά. Εκείνος που το έκανε, αν είναι Ισραηλινός, δεν είχε αντιληφθεί ότι ήταν μικρά παιδιά".
Στη συνέχεια, ο Mark Regev διέψευσε ότι ο στρατός του Ισραήλ χτυπάει γειτονιές στις οποίες υπάρχουν μεν μέλη της Χαμάς, ωστόσο ζουν και άμαχος πληθυσμός που κινδυνεύει άμεσα από τους βομβαρδισμούς που συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
"Ξέρετε ότι υπάρχουν ανήλικα και γυναίκες εκεί", είπε ο δημοσιογράφος Jon Snow.
"Τους χρησιμοποιεί η Χαμάς. Χρησιμοποιεί αυτές τις περιοχές για να ρίξει τις ρουκέτες της από εκεί, εναντίον μας. Από τις γειτονιές της Παλαιστίνης βομβαρδίζουν τα χωριά μας, θέλουν να μας σκοτώσουν", απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
"Η Χαμάς πρέπει να καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου. Θα διερευνήσουμε το περιστατικό για τα τέσσερα παιδιά", κατέληξε.
"Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία. Όλα ήταν κάτω των 15 ετών", διευκρίνισε ο αυτόπτης μάρτυρας Άχμεντ Αμπού Χασέρα.
"Όταν το πρώτο βλήμα έπληξε το έδαφος, αυτά έτρεξαν, αλλά τα χτύπησε ένα άλλο βλήμα", σημείωσε ο ίδιος, τα ρούχα του οποίου ήταν λερωμένα με αίμα.
"Φαινόταν σαν να τα κυνηγούσαν τα βλήματα", κατέληξε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
O Άσραφ Aλ Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, επιβεβαίωσε ότι τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν και πρόσθεσε ότι ένα πέμπτο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. "Αυτό είναι ένα δειλό έγκλημα", σημείωσε.
Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, τα παιδιά έχασαν την ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα, τα οποία είδαν δημοσιογράφοι του και τα οποία κατέστρεψαν κατάλυμα σε μια παραλία της Γάζας, στο οποίο βρισκόταν μια ομάδα παιδιών.
Το κατάλυμα απείχε περίπου 200 μέτρα από ξενοδοχείο της πόλης της Γάζας, στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι.
Σύμφωνα με έναν ονομαστικό κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Άσραφ αλ Κόντρα, εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, 220 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης και 1.570 έχουν τραυματιστεί.
(Πηγή: Channel 4, Reuters)

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/kyvernhtikos_ekproswpos_israhl_den_xtypame_amaxoys_elege_kai_toy_edeiksan_ta_plana_twn_nekrwn_paidiwn.2930901.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου