Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Το ΟΧΙ της ΔΗΜΑΡ στην ηγεσια του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, είναι μήνυμα που πρέπει να λάβει ο Τσίπρας



Του Σπύρου Γουδέβενου

Στην ευρεία πρόσκληση που έκανε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του Προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα, η ΔΗΜΑΡ δεν ανταποκρίθηκε. Ενώ τις προηγούμενες μέρες η ΔΗΜΑΡ είχε ταχθεί ξεκάθαρα(στα λόγια όπως πάντα) κατά τους σπασίματος τη ΔΕΗ σε "μικρή" ΔΕΗ και ιδιωτικοποίηση της, αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μία ευρεία πρωτοβουλία για αυτό το θέμα και μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής του Επιτροπής, αποφάσισε άνοιγμα σε όσους έχουν αποστοιχισθεί στην κυβερνητική πολιτική που ασκείται σήμερα, χωρίς να λαμβάνει κατ' ανάγκην υπόψιν το πρόσφατο πολιτικό τους παρελθόν, προκαλώντας αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, με μέρος του κόμματους που θύμισε στην ηγεσία ότι είναι εν ισχύ η συνεδριακή απόφαση, η απόφαση του ανώτατου οργάνου του κόμματος για μη συνεργασία του κόμματος (στην βουλή δεν τους απαγορεύουμε να καταψηφίζουν κυβερνητικά νομοσχέδια, τους καλούμε όπως πάντα κάναμε), με άτομα και συλλογικότητες που στήριξαν και εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές.

Είναι δεδομένο ότι η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, βλέπει μόνο, με την απίθανη προϋπόθεση να υπάρχει κοινοβουλευτικά στην επόμενη βουλή, συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι λέει τουλάχιστον, αλλά το γεγονός ότι δεν συμπαρατάσσεται για την ΔΕΗ σήμερα, δείχνει κάτι πολύ βαθύτερο, που πρέπει αν λάβει επιτέλους σοβαρά υπόψη η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ΔΗΜΑΡ, που έφυγε πέρσι από την κυβέρνηση, αλλά και οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές που καταψήφισαν ένα νομοσχέδιο και διαγράφηκαν, δεν έκαναν μεταστροφή. Κάτι πήγε άσχημα σε αυτούς στην νομή της εξουσίας, και τα βρόντηξαν. Δεν είναι τυχαία η στάση της ΔΗΜΑΡ, τον Απρίλιο που δεν στήριξε την πρόταση μομφής κατά Στουρνάρα του  ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουν στην αναγκαιότητα πολλών μνημονιακών μέτρων, και στην ουσία της εφαρμοζόμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Και για αυτό, στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, που ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ορθότατη στάση, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, υπέρ του λαού, απέναντι στην νεοφιλελεύθερη λογική που θέλει ιδιωτικοποίηση της, η ΔΗΜΑΡ, ο Μπόλαρης, ο Ανδρουλάκης δεν θα συμμετάσχουν ποτέ σε κίνημα κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής, γιατί απλά είναι υπέρ της!

Καμία πρόσκληση σε τέτοια κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρει ανταπόκριση, αντίθετα αυτές οι προσκλήσεις θα προκαλούν ερωτηματικά στους πολλούς ήδη υπάρχοντες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. ΔΗΜΑΡ, Ποτάμια και κάποιοι "ανεξάρτητοι" απλά περιμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση, για να τον προσεγγίσουν. Να γίνει "ρεαλιστής", να διαχειριστή την μνημονιακή Ελλάδα, με ίσως απλά περισσότερη κοινωνική ευαισθησία. Αλλά τα μνημόνια δεν είναι ουδέτερα, δεν είναι διάσπαρτοι νόμοι, είναι η λογική-πολιτική της κινεζοποίησης της Ελλάδας και του λαού της. Μίας χώρας που δεν θα έχει αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία, που θα ξεπουλά μισοτιμής και θα έχει έναν λαό εξαθλιωμένο, υποαμοιβόμενο στις υπηρεσίες των αστών, Ελλήνων και ξένων που ελέγχουν και τις αντίστοιχες κυβερνήσεις των "δανειστών" μας!

Τα μνημόνια, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ή τις διαχειρίζεσαι όπως καλά κάνουν Σαμαράς και Βενιζέλος ή τα καταργείς, τα διαλύεις. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/06/blog-post_6035.html#ixzz35lP0YM7a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου