Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Καθαρίστριες προς Θεοχάρη: Για ποια ηθική δεοντολογία μιλάτε;



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν την Πέμπτη οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου, Χάρη Θεοχάρη, σε εκδήλωση για την «ηθική δεοντολογία» στο Εμπορικό Επιμελητήριο.
Ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προσωρινά επικράτησε ένταση όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν τις συγκεντρωμένες καθαρίστριες, αλλά και τους σχολικούς φύλακες και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με την Αυγή επίθεση δέχτηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη. 
Παρά τη δικαίωση των καθαριστριών από το Πρωτοδικείο Αθηνών, που διέταξε την επαναπρόσληψή τους, το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πως δεν έχει υποχρέωση το Δημόσιο να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες τουλάχιστον έως τις 10 Ιουνίου του 2014, όταν και θα εκδικαστεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο.
«Δεν μπορεί ο κ. Θεοχάρης να μιλά για ηθική δεοντολογία όταν αρνείται να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, όταν με απόφαση του μας πετάει στο Καιάδα», δηλώνουν οι καθαρίστριες. «Για ποια ηθική δεοντολογία μιλάτε κε Θεοχάρη;», έγραφε ένα πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι.
Στην Αθήνα οι καθαρίστριες απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, ζητώντας να επιτρέψουν στην εργασία τους. «Έχουμε απόφαση που μας δικαιώνει, Στουρνάρα – Σαμαρά ο χρόνος σας τελειώνει», διεμήνυσαν πως θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με ορίζοντα την 10η Ιουνίου.








http://tvxs.gr/news/ellada/katharistries-pros-theoxari-gia-poia-ithiki-deontologia-milate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου