Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Οι τρεις Έλληνες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα "άδυτα" της λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Από αύριο, 29 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου, η παγκόσμια οικονομική ελίτ συναντάται στην Κοπεγχάγη της Δανίας.
Πρόκειται για την 62η κατά σειρά συνεδρίαση της περίφημης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

140 κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών, πολιτικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι μυστικών υπηρεσιών, ΜΜΕ, ακαδημαϊκοί  από 22 χώρες του κόσμου θα πάρουν μέρος στις εργασίας της συνόδου, στο ξενοδοχείο "Marriott Hotel".
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η κρίση της Ουκρανίας, το μέλλον της Μέσης Ανατολής, οι αλλαγές στην αγορά εργασίας σε σχέση με τις τεχνολογικές εξελίξεις, η οικονομική και πολιτική επέλαση της Κίνας, το μέλλον των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και ο ρόλος της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση και στην αγορά φυσικού αερίου.
Όλα αυτά βάσει της επίσημης ατζέντας που έχει ανακοινωθεί. Μεταξύ άλλων, ένα ακόμα θέμα που αναμένεται να συζητηθεί, είναι το κύμα ευρωσκεπτικισμού και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες αναμένεται να είναι ο Χένρι Κίσινγκερ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Άσμουσεν, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γιόζεφ Άκερμαν πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank, ο Γιεργκ Άσμουσεν σήμερα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, ο Έρικ Σμιντ της Google, ο Ρόμπερτ Ζέλικ της Goldman Sachs, υπουργοί διάφορων χωρών, αξιωματούχοι της ΕΕ, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων κτλ.
Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα ονόματα από την Ελλάδα.
Πρόκειται για τους παρακάτω:
 
Ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζαννιάς
 
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) Λουκάς Τσούκαλης
 
Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρος της Action Aid Hellas
Όπως σημειώνεται και στην ιστοσελίδα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ η ετήσια συνεδρίαση αποτελεί ένα φόρουμ ανεπίσημων συζητήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που έλαβαν χωρίς όμως να αναφέρουν την ταυτότητα του ανθρώπου που τις έδωσε. Δεν βγαίνει κάποιο τελικό συμπέρασμα, δεν τίθενται θέματα σε ψηφοφορία.
Απόρρητες συζητήσεις
Η ατζέντα της Λέσχης, θεωρητικά είναι κρυφή. Ακόμα και για τη φετινή συνεδρία στο Γκρόουβ, η πρόσβαση στους δημοσιογράφους απαγορεύεται ρητά. Η μυστικότητα των συναντήσεων έχει καλλιεργήσει και τις ιστορίες για συσχετισμούς της με θεωρίες συνωμοσίας.
Στους κατ' έτος προσκεκλημένους περιλαμβάνονται κεντρικοί τραπεζίτες, ειδικοί της αμυντικής βιομηχανίας, δημοσιογράφοι και βαρώνοι του Τύπου, υπουργοί, πρωθυπουργοί, εστεμμένοι και χρηματιστές από την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.
Οι κύριες θεωρίες συνωμοσίας:
Συνοψίζοντας, για πολλούς λοιπόν η Λέσχη:
-Προωθεί τις καριέρες των πολιτικών εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντά της, που δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των υπέρμαχων της Παγκοσμιοποίησης.
-Προσπαθεί να διαλύσει τα κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, με σκοπό τη δημιουργία μιας παγκόσμιας υπερεθνικής δομής στο πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Λειτουργεί ως Παγκόσμια Κυβέρνηση και η μοίρα του πλανήτη καθορίζεται από τις ετήσιες συνεδριάσεις της.
Η ιστορία της Λέσχης
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο - συνήθως στην Ευρώπη - και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά. Η διάσκεψη του 2008 έγινε στο Σαντιγί (ΗΠΑ) της Βιρτζίνια και του 2009 στην Αθήνα (14-16 Μαΐου).
Η αρχική διάσκεψη Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ, κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954. Ξεκίνησε σαν ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γιόζεφ Ρέτινγκερ, από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη του αντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.
Ο Ρέτινγκερ πρότεινε μια διεθνή διάσκεψη, κατά την οποία οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να συνεδριάσουν, με στόχο την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.
Οι Έλληνες πολιτικοί που κατά καιρούς έχουν λάβει μέρος, είναι οι:
Στέφανος Μάνος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Αρσένης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Αντώνης Σαμαράς, Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Γιάννος Κρανιδιώτης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου.

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oi_treis_ellhnes_poy_tha_ekproswphsoyn_thn_ellada_sta_adyta_ths_lesxhs_mpilntermpergk.2812136.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου