Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΘΕΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»!

(Παρ. 25/4/14 - 11:15)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΚΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ
Με αιχμή την αντίθεση στην «αξιολόγηση»,  ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) προανήγγειλε την έναρξη κινητοποιήσεων από σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στην απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβούν άμεσα σε "αξιολόγηση" του προσωπικού των ΟΤΑ, αμφισβητούν τη νομική εγκυρότητα της ρύθμισης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αξιολόγηση των υπαλλήλων ΟΤΑ Α' βαθμού και πραγματοποιούν σήμερα στις 11:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια έξω από το υπουργείουΔιοικητικής Μεταρρύθμισης.
Για τη Δευτέρα 28 Απριλίου, η Ομοσπονδία, με ευθύνη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της, έχει διοργανώσει καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι σύστημα "αξιολόγησης" το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, είναι στην ουσία έναςμηχανισμός εκκαθάρισης με επίχρισμα "αξιοκρατίας", ο οποίος κατατάσσει υποχρεωτικά το 15%του αξιολογούμενου προσωπικού, υποψήφιο για απόλυση. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι «να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον προθάλαμο των απολύσεων».
Συγχρόνως, η ΠΟΕ- ΟΤΑ καλεί την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει άμεσα σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014. Επίσης, καλεί «την ΚΕΔΕ και όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας να καταδικάσουν την προωθούμενη δήθεν "αξιολόγηση" που υποκρύπτει απολύσεις και διαλύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ: ΚΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ
Την ίδια ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μνημονιακή πολιτική κατεδάφισης, το Ευρωβαρόμετρο που ήρθε στην δημοσιότητα την Πέμπτη (24/4) αποκαλύπτει την δραματική επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών στην Ελλάδα, με το 82% να απαντά ότι οι εργασιακές συνθήκες στην χώρα είναι "κακές".
Στο ερώτημα «πιστεύετε πως τα τελευταία 5 χρόνια οι συνθήκες εργασίας στη χώρα σας έχουνχειροτερέψει;» θετικά απαντά το 88% των Ελλήνων (57% στην ΕΕ), ενώ το 8% απαντά ότι οι συνθήκες εργασίας έχουν παραμείνει ίδιες (27% στην ΕΕ). Μετά την Ελλάδα, τα υψηλότερα ποσοστά επιδείνωσης στις συνθήκες εργασίας στη χώρα τους καταγράφουν οι Ισπανοί (86%), οι Ιταλοί(85%), οι Σλοβένοι (84%) και οι Πορτογάλοι (78%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ όπου λιγότεροι από τους μισούς εργαζομένους δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «σε γενικές γραμμές είστε ικανοποιημένοι από τις σημερινές εργασιακές συνθήκες στη χώρα σας;», αρνητικά απαντά το 62% των Ελλήνων (23% στην ΕΕ) και θετικά το 38% (77% στην ΕΕ). Μετά τους Έλληνες το χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης καταγράφεται από τους Ισπανούς (53%).
Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16119:poe-ota-aksiologisi&catid=91:er-kinitopoiiseis&Itemid=274

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου