Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ραντεβού έξω από τη Βουλή δίνουν φαρμακοποιοί και γιατροί

Ραντεβού έξω από τη Βουλή δίνουν φαρμακοποιοί και γιατροί
Ραντεβού έξω από τη Βουλή δίνουν φαρμακοποιοί απ’ όλη την Ελλάδα, στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ζητώντας την απόσυρση των διατάξεων που αφορούν στη λειτουργία των φαρμακείων.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι γιατροί, με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) να χαρακτηρίζει «τερατώδεις» τις ρυθμίσεις για την υγεία που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

Το Σάββατο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης απηύθυνε έκκληση για σύγκλιση γιατρών και φαρμακοποιών σε ένα κοινό μέτωπο «Εθνικής Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας».

Οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ και οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 1 Απριλίου, ημέρα συνεδρίασης του ECOFIN, και στην απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Οι οδηγοί των νοσοκομείων βρίσκονται ήδη από την Παρασκευή σε τετραήμερη απεργία διαμαρτυρόμενοι για διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και με την οποία τίθενται σε κλειστή διαθεσιμότητα ενός μήνα και μεταφέρονται εν συνόλω στο ΕΚΑΒ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00, τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, για τους εργαζομένους των νοσοκομείων του λεκανοπεδίου και συγκέντρωση, στις 12.00, των οδηγών και των Δ.Σ. των σωματείων των νοσοκομείων έξω από το Υπουργείο Υγείας.


http://www.zougla.gr/greece/article/rantevou-ekso-apo-ti-vouli-dinoun-farmakopi-ke-giatri


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου