Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αποχή από τις εκλογές αποφάσισαν με δημοψήφισμα οι κάτοικοι του Βελβεντού


Την εκτίμηση ότι από το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Βελβεντό εκφράστηκε η αγωνία των ανθρώπων της περιοχής για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και η διαφωνία τους για την κατάργηση του δήμου Βελβεντού και την ενσωμάτωσή του στον δήμο Σερβίων-Βελβεντού εκφράζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου.
"Η αγωνία του κόσμου εκφράστηκε και ελπίζουμε να φτάσει στην κυβέρνηση" σχολιάζει και προσθέτει ότι μετά τη σχετική απόφαση κατά της συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση λίγο μετά τον πρώτο γύρο, στις 18 Μαΐου, ώστε να αποφασίσει συμμετοχή ή αποχή τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.
Ερωτηθείς για το ποσοστό της συμμετοχής του κόσμου στη διαδικασία (σ.σ. προσήλθαν 1433 άτομα στις κάλπες), δεδομένου ότι στους εκλογικούς καταλόγους της περιοχής του Βελβεντού περιλαμβάνονται περισσότεροι από 4000 εγγεγραμμένοι, ο κ. Στεργίου απαντά: "Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή. Θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.
Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να έλθουν γιατί κατοικούν σε αστικά κέντρα και η Δευτέρα ήταν εργάσιμη μέρα. Άλλωστε, στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ψήφισαν περίπου 2400 άτομα, ενώ στο προηγούμενο δημοψήφισμα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ψήφισαν 2377 άτομα".
Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αποχή από τις εκλογές, επισημαίνει ότι η διαδικασία επηρεάζει τη συνείδηση του καθενός και τονίζει ότι τα τελικά ποσοστά συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές θα διαπιστωθούν στις 18 Μαΐου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/apoxh_apo_tis_ekloges_apofasisan_me_dhmopshfisma_oi_katoikoi_toy_velventou.2708342.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου