Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μια ενδιαφέρουσα... εμπειρική ιστορική κατάθεση περί της αποχής της νεολαίας από τα Κοινά και την Πολιτική!


Ψάρεμα από το blog

 http://kinisipolitonpetroupolis.blogspot.gr/


Νεολαία Πετρούπολης: Γουστάρω Σακούτη γιατί... έτσι μου αρέσει!


Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης
Πολλά λέμε και γράφουμε όλοι μας περί της αδιαφορίας της ελληνικής νεολαίας για τα Κοινά και την Πολιτική. Υπάρχει, όμως, μια πλευρά του ζητήματός που περνάει σχεδόν απαρατήρητη: Μήπως, η αδιαφορία των νέων έχει και μια - δικαιολογημένη - αντικειμενική βάση; Μήπως, εμείς οι μεγαλύτερες ηλικίες που διαμορφώνουμε την πολιτική ατζέντα, που θέτουμε ερωτήματα και, ταυτοχρόνως, δίνουμε απαντήσεις και λύσεις, λειτουργούμε με κοινωνικοπολιτικά στερεότυπα άλλων εποχών, ξεπερασμένων, με αποτέλεσμα ο πολιτικός λόγος να μην ακουμπά στις ανησυχίες και στα όνειρα των νέων και, τελικά,  να μην διεγείρει το ενδιαφέρον τους;
Ο σχολιαστής του παρόντος αδυνατεί να δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση. Όμως, καταθέτει στην... ιστορία  την εμπειρία του μέσα από τη δράση της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης.
Η νεολαία ακούει όταν έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό, δίχως φανφάρες, δίχως κοστούμια και ταγέρ παραγοντισμού!
Η νεολαία ακούει όταν ο πολιτικός λόγος είναι έντιμος, στρογγυλός, διαυγής και άμεσος και ανταποδίδει με ενδιαφέρον και συστράτευση!
Από τις πρώτες ημέρες η Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης και ο επικεφαλής της Ν. Σακούτης κέρδισαν το στοίχημα της νεολαίας, γιατί κέρδισαν με λόγους, προτάσεις και συμπεριφορές την εμπιστοσύνη της νεολαίας!
Γεγονός που αποδεικνύεται με τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής της νεολαίας της Πετρούπολης τόσο στην εξαιρετική εκδήλωση της Κίνησης την περασμένη Κυριακή (βλέπε εδώ), όσο και στη διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή της (πρόπλασμα της Εκλογικής Επιτροπής)!

Και αυτό ήταν το έναυσμα , άλλωστε, που ο Ν. Σακούτης πρότεινε το 1/3 των  υποψηφίων της Παράταξης να είναι νέοι - και όχι μόνο ως ηθική αναγνώριση της...  έως τώρα προσφοράς τους!
Η καθαρή ματιά , ο ενθουσιασμός, η επιστημονική γνώση, οι ιδέες και τα όνειρά τους θα φέρουν έναν αναζωογονητικό  άνεμο δημιουργίας στην πόλη μας!

Εμπρός, λοιπόν, μαζί τους!


Οι διαχειριστές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου