Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

(Οι μπάτσοι είναι παντού ίδιοι)! Αστυνομικοί χτύπησαν κωφάλαλο επειδή νόμιζαν ότι τους κορόιδευε


Ο Jonathan Meister ισχυρίζεται ότι αστυνομικοί τον έδειραν, του έκαναν ηλεκτροσόκ και τον συνέλαβαν χωρίς κανένα λόγο, ενώ αυτός προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί τους με τη νοηματική γλώσσα.
Το περιστατικό συνέβη στην Νότια Καλιφόρνια ένα βράδυ του περασμένου Φεβρουαρίου όταν ο νεαρός έπαιρνε τα πράγματα του από ένα σπίτι από το οποίο είχε μόλις μετακομίσει.
Μετά την περιπέτειά του έκανε μήνυση στους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος. Όλα ξεκίνησαν όταν δύο από από αυτούς τον πλησίασαν και του ζήτησαν να βγει έξω από τον κήπο προς το μέρος τους.
Αυτός χρησιμοποιώντας τη νοηματική προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι έχει άδεια για να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, αλλά όταν πλησίασε τους αστυνομικούς τον άρπαξαν από τους καρπούς και τον γύρισαν ανάποδα.
Μη μπορώντας να επικοινωνήσει μαζί τους πήδηξε πάλι πίσω στον κήπο και ξεκίνησε ξανά να χρησιμοποιεί τη νοηματική.
Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν οι αστυνομικοί τον κόλλησαν στον τοίχο. Ο ένας από αυτούς του έκανε κεφαλοκλείδωμα και του έριξε δύο γονατιές στο στομάχι. Ο άλλος αστυνομικός τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο επανειλημμένως και στη συνέχεια του έκαναν και ηλεκτροσόκ!

Ο Meister έπεσε κάτω και λιποθύμησε και οι αστυνομικοί του έβαλαν χειροπέδες και τον συνέλαβαν.
Ο δικηγόρος του John Burton δήλωσε στην εφημερίδα New York Daily News: "Οι αξιωματικοί Jeffrey Salmon και  Jeffrey Tysl ήταν πολύ επιθετικοί απέναντι στον πελάτη μου. Δε κατάλαβαν ότι ήταν κουφός και ότι τους μιλούσε στην νοηματική γλώσσα".
Πηγή:New York Daily News
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/astynomikoi_xtuphsan_kwfalalo_epeidh_nomizan_oti_toys_koroideye.2659695.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου