Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

(Γαμώ του εθνικούς πολιτισμούς και τις τοπικές κουλτούρες)! Αίγυπτος: Τεστ παρθενίας στις διαδηλώτριες



Σε σχέση με αυτά που παθαίνουν οι αντιφρονούντες στην Συρία, το τίμημα μοιάζει μικρό. Κι όμως έχει αποδειχθεί σε δεκάδες περιπτώσεις ότι οι αιγυπτιακές αρχές που συνελάμβαναν γυναίκες διαδηλώτριες στην Ταχρίρ, στην αρχή της εξέγερσης, τους έκαναν υποχρεωτικό τεστ παρθενίας.
Το θέμα βεβαίως δεν ήταν να διαπιστώσουν αν όντως έχουν πάει με άνδρα ή όχι αλλά να τις ταπεινώσουν. Η εξέταση γινόταν από άνδρα γιατρό και ορισμένες φορές την παρακολουθούσαν στρατιώτες. Δεν ήταν μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις που αν το τεστ έβγαινε θετικό, τότε οι συλληφθείσες διαπομπεύονταν ως πόρνες. Την υπόθεση αυτή έφερε στο φως με την καταγγελία της, μια νεαρή Αιγύπτια η Σαμίρα Ιμπραήμ
Ορισμένες γυναίκες που πέρασαν αυτήν την δοκιμασία, κατέφυγαν στην δικαιοσύνη. Οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν ότι τα τεστ παρθενίας ήταν παντελώς παράνομα και ότι κανείς δεν είχε το δικαίωμα να υποβάλει τις διαδηλώτριες σε αναγκαστικές ιατρικές εξετάσεις. Ο στρατός αρνήθηκε ότι έγιναν αυτά τα συμβάντα και μάλιστα ο στρατιωτικός ιατρός που ήταν αναμεμειγμένος στην υπόθεση αθωώθηκε.
Ακόμα και σήμερα που η κατάσταση έχει αλλάξει στην Αίγυπτο, υπάρχουν πολλά στεγανά και οι γυναίκες δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους. Τουλάχιστον όμως είχαν το θάρρος να ενημερώσουν την διεθνή κοινότητα.
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/aigyptos_test_parthenias_stis_diadhlwtries.2609919.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου