Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Οικογένεια Φύσσα για Χρυσή Αυγή: Η βεβήλωση της μνήμης του Παύλου τρομοκρατεί την κοινωνία



Την επανεμφάνιση Χρυσαυγιτών στο Κερατσίνι το Σάββατο και τη βεβήλωση της μνήμης του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η οικογένεια και οι φίλοι του.
Επισημαίνουν ότι τα μέλη της ΧΑ "στοχεύουν όχι μόνο στον εκφοβισμό και τρομοκράτηση της οικογένειάς μας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας".

Μεταξύ άλλων, η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα σημειώνουν: "Η καταστροφή του μνημείου και των διαφόρων αντικειμένων συμβόλων σχετικώς με τη μνήμη του Παύλου, η διανομή κατά τρόπο προκλητικό φυλλαδίων, οι ύβρεις και οι απειλές από παρελαύνοντες, έξω σχεδόν από την οικία μας με πλήρη στρατιωτική αμφίεση είναι προφανές ότι στοχεύουν όχι μόνο στον εκφοβισμό και τρομοκράτηση της οικογενείας μας, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και αποτελούν μια μαχαιριά σε όλους εμάς αλλά και μια μαχαιριά στην ύπαρξη και λειτουργία πανανθρώπινων αξιών".
Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου, περίπου 100 μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν προκλητική πορεία στο Κερατσίνι, φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα και κατέβασαν το πανό που είχε αναρτηθεί στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Στη συνέχεια επιτέθηκαν με πέτρες στο αναρχικό στέκι Ρεσάλτο που βρίσκεται στην περιοχή, προκαλώντας φθορές, ενώ έγραψαν συνθήματα σε τοίχους.
Στο στόχαστρο της επίθεσης των χρυσαυγιτών βρέθηκε και μια κατοικία, δίπλα στο Ρεσάλτο. Από την επίθεση, έσπασαν τα τζάμια από παράθυρα και μπαλκονόπορτες του σπιτιού, ακόμη και στο παιδικό δωμάτιο, όπου την ώρα της επίθεσης βρισκόταν το παιδί της οικογένειας που διαμένει στο συγκεκριμένο σπίτι.
Μετά την επίθεση, πολίτες της περιοχής προχώρησαν σε αντιφασιστική πορεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα, το Σάββατο, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε τους υποψήφιους για το Δήμο Αθήνας (Ηλίας Κασιδιάρης), Πειραιά (Νικόλαος Κούζηλος) και την Περιφέρεια Αττικής (Ηλίας Παναγιώταρος), εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/oikogeneia_fussa_gia_xrysh_aygh_h_vevhlwsh_ths_mnhmhs_toy_pauloy_tromokratei_thn_koinwnia.2613368.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου