Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Εφορία: Κατάσχεση σπιτιού ανέργου για χρέος 391 ευρώ!

Εφορία: Κατάσχεση σπιτιού ανέργου για χρέος 391 ευρώ!

"Δεν θα τους πάρουμε το σπίτι"(!)  εξηγεί ο γ.γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης

Τη μαρτυρία ενός ανέργου του Δημήτρη Χατζή, που υποστηρίζει ότι έλαβε κατασχετήριο από τη δικαστική επιμελήτρια -έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας- για χρέος 391 ευρώ, παρουσίασε η πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega.


Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, εξήγησε: «Ο λόγος που γίνεται η κατάσχεση σε αυτή την περίπτωση είναι, γιατί είμαστε στο τέλος του έτους και όλα αυτά τα χρέη παραγράφονται, οπότε ο έφορος σε μία προσπάθεια να μην έχει και δικές του ευθύνες προχωρά στην κατάσχεση.

Η κατάσχεση δεν είναι διαδικασία, για να πάρεις το σπίτι. Είναι μία κίνηση νομική, για να μπορέσει να μην παραγραφεί το χρέος».

Τον ξυλοδαρμό εφοριακών στο Μέτσοβο επιβεβαίωσε ο Θεοχάρης

Τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν από καταστηματάρχη του Μετσόβου στις ημέρες των εορτών εφοριακοί της περιοχής, όταν πήγαν να τον ελέγξουν, επιβεβαίωσε μέσω του Σκάι ο γγ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε εξάλλου ότι ελέγχονται 220 περιπτώσεις σκαφών ελλήνων ιδιοκτητών που είναι ελλιμενισμένα και δηλωμένα στην Ολλανδία, και ήδη έχουν διαπιστωθεί φορολογικές παραβάσεις. Επίσης, έχουν εντοπιστεί 12 φοροφυγάδες μεταξύ των περίπου 50 περιπτώσεων που έχουν ελεγχθεί για αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό, και έχουν εισπραχθεί ή καταλογιστεί περίπου 7,7 εκατ. ευρώ.


http://www.protothema.gr/greece/article/340670/tou-esteilan-katashetirio-gia-hreos-391-euro-/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου