Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

lafazanis panayiotis(Τετ. 27/11/13 - 16:42)
Ο Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ
Υπερψηφίστηκε μέσω μίας διαδικασίας αντισυνταγματικής και παράνομηςαπό τους βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ η περιβόητη τροπολογία του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη για τις τιμές των φαρμάκων.
Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει αίτημα προς το προεδρείο της Βουλής ώστε να μπουν σε ξεχωριστή ψηφοφορία το κάθε ένα από τα 5 άρθρα του νομοσχεδίου, καθώς ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ότι, εφόσον τα άρθρα αυτά δεν έχουν συνάφεια μεταξύ τους, πρέπει να ψηφιστούν ξεχωριστά.
Άμεση ήταν η αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑΠαναγιώτη Λαφαζάνη όταν το προεδρείο της Βουλής απέρριψε το προαναφερθέν αίτημα, ο οποίος κατήγγειλε ότι η διαδικασία είναι κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, καθώς οι βουλευτές εξαναγκάζονται να πουν ή ναι σε όλα ή όχι σε όλα. Κατηγόρησε, επίσης, τοΠΑΣΟΚ ότι τεχνηέντως κατέθεσε την πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν υπέρ των άρθρων 1,2,3 και 4 και κατά του επίμαχου άρθρου 5 αλλά, όπως προέβλεπε η απόφαση του προεδρείου, όλες οι ψήφοι καταμετρήθηκαν στο «όχι».
Συνολικά πήραν μέρος στην ψηφοφορία 246 βουλευτές. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 164 βουλευτές, κατά ψήφισαν 72 βουλευτές, ενώ «παρών» στην τροπολογία δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Από την ονομαστική ψηφοφορία αποχώρησαν οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και τηςΧρυσής Αυγής.
Αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέγνωσε δήλωση της ΚΟ (σ.σ. υπογράφεται από τον γραμματέα της ΚΟ, Νίκο Βούτση και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Παναγιώτη Κουρουμπλή και Παναγιώτη Λαφαζάνη) σύμφωνα με την οποία, η ψηφοφορία έγινε με τρόπο αυθαίρετο, καθώς στην τροπολογία περιλαμβάνονται πέντε διαφορετικά άρθρα, στα οποία δεν καταγράφηκαν οι διαφορετικές ψήφοι των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Νόμιμο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, κατά τη γνώμη μας δεν υπάρχει και δεν θα γίνει δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ η φαλκίδευση της ψήφου μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου