Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε την επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε την επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα


Στην διαπίστωση ότι το φάρμακο αποτελεί πολύ σοβαρή υπόθεση και υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη τύπου για την φαρμακευτική πολιτική και την τροπολογία για την μείωση των τιμών φαρμάκων η οποία περνά σε ονομαστική ψηφοφορία αύριο.
Το λόγο πήραν επίσης, οι κ.κ. Π. Κουρουμπλής, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ξανθός Ανδρέας, επικεφαλής της ΕΕΚΕ Υγείας, Γ. Μπασκόζος, μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας και Ν. Μανιός συντονιστής του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο χώρος της Υγείας είναι ο πλέον ευαίσθητος για να πειραματίζεται ο πρωθυπουργός, ενώ επεσήμανε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο κατάλληλος υπουργός που θα μπορούσε να διαλύσει τη δημόσια Υγεία.
Παράλληλα ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας για τη φαρμακευτική δαπάνη και κάλεσε όλους τους φορείς σε δεκαήμερο διάλογο.
"Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ακόμη, ότι το 28% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στο φάρμακο και κινδυνεύει η ζωή του.
Η ιδιωτική δαπάνη αυξάνεται, συνέχισε, και έχει αγγίξει το ένα δις ευρώ. Η συμμετοχή του ασφαλισμένου από 11% αυξήθηκε στο 23,5%, είπε ακόμη, προσθέτοντας, ότι δεν προκύπτει ελάφρυνση στον πολίτη, θυμίζοντας ότι χαράτσι του ενός ευρώ ανά συνταγή που θεσμοθετείται από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Επιπλέον, για την αύξηση των 265 φαρμάκων, που αυξήθηκαν χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτό υποκρύπτει δυνητικά την διαπλοκή.
Διαβάστε επίσης:


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/374654/alexis-tsipras-na-aposyrete-tin-epimahi-tropologia-gia-ta-farmaka#ixzz2lkmQsC6B



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου