Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Τον Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό κατηγορεί ο Δ. Τσουκαλάς βουλευτής και Περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ για τα τα επεισόδια της Παρασκευής

Δ. Τσουκαλάς: "Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας"


Τον Περιφερειάρχη Γ. Σγουρό κατηγορεί ο Δ. Τσουκαλάς βουλευτής και Περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ για τα τα  επεισόδια της Παρασκευής με επίκεντρο την συζήτηση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Σε μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Τσουκαλάς περιγράφει την ροή την εξελίξεως από την πρώτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26.11.2013 όπου, όπως αναφέρει, ελήφθη απόφαση κατά της πώλησης της έκτασης από το Λαιμό μέχρι τη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου και του Αστέρα, συνολικής έκτασης άνω των 300 στρεμμάτων. Ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει ότι το περιφερειακό συμβούλιο καταψήφισε τη πώληση και εκτός των άλλων παρατάξεων στη ίδια λογική ήταν και η παράταξη του Περιφερειάρχη Σγουρού και η παράταξη της Ν. Δημοκρατίας και ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Στη συνέχεια όμως, αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Σγούρος, συγκάλεσε τρεις μέρες μετά εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο, με πρόθεση πλέον να συνταχθεί υπέρ αυτή τη φορά «του ξεπουλήματος της χερσονήσου και μάλιστα έναντι πινακίου φακής» και προσθέτει ότι αυτή τη φορά είχε τη στήριξη και της παράταξης της Ν. Δημοκρατίας.
Παρ' όλες τις εκκλήσεις από τους κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, το Δήμαρχο της Βουλιαγμένης και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, τέθηκε ξανά το θέμα σε ψηφοφορία. Όλες οι υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία.
Αυτό εκνεύρισε τον κ. Περιφερειάρχη, σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, «προφανώς επειδή οι περισσότεροι σύμβουλοι της παράταξής του έλειπαν τη συγκεκριμένη στιγμή, και για άλλη μια φορά έχασε την ψυχραιμία του, πράγμα που συμβαίνει συχνά, όταν βρίσκεται κάτω από πίεση και δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσει την πρόθεση του να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία σαν να είναι ιδιοκτησία του, με αποτέλεσμα να κατέβει από το προεδρείο και να προπηλακίζει όσους είχαν αντίθετη γνώμη με αυτόν».
Ο κ. Τσουκαλάς κατηγορεί τον κ. Σγουρό, ότι «ανέβηκε στην κορυφή του αμφιθεάτρου, που ελάμβανε χώρα η συνεδρίαση, και μου επιτέθηκε σπρώχνοντας και απειλώντας με. Έχει μπερδέψει προφανώς την ιδιότητα του ως Περιφερειάρχη με την ιδιότητα του παλαίμαχου αρσιβαρίστα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αδυνατεί να αποκρύψει την αυταρχική νοοτροπία και πρακτική του. Επίσης κατηγορεί τον κ. Σγουρό ότι «από το πρωί γυρίζει στα κανάλια και ψεύδεται ασυστόλως, θέλοντας να αποκρύψει την ουσία του ζητήματος και να το περιγράψει ως επεισόδιο που ξεκίνησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια η εικόνα που προβλήθηκε από τα μέσα και δείχνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη να προπηλακίζεται, διαψεύδει τον περιφερειάρχη». «Δεν φτάνει που ξεπουλάνε τα πάντα, μας δέρνουν κιόλας!!!!!!» , καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τσουκαλάς
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου