Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

(Θλίψη)... O τελευταίος των… κομμουνιστών

O τελευταίος των… κομμουνιστών
«Ναι γεια σας, από το τηλεφωνικό κέντρο του Ριζοσπάστη, είστε ο κύριος Φωτούλας;» ρώτησε με τρεμάμενη φωνή από την άλλη άκρη της γραμμής η τηλεφωνήτρια για να αποσπάσει την καταφατική απάντηση του συνομιλητή της.

«Σας ζήτησε ο αρχισυντάκτης…», συνέχισε να λέει και τότε τον καλό συνάδελφο άρχισαν να τον ζώνουν τα φίδια.



«Κύριε Φωτούλα μπορούμε να τα πούμε αύριο το μεσημέρι;», ρώτησε εκείνος.

«Για το γνωστό θέμα;», απαντά ο καλός συνάδελφος.

«Ναι…», ψέλλισε ο αρχισυντάκτης και ο Γιάννης Φωτούλας τού έδωσε μετά από 23 χρόνια κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ το «πράσινο» φως να προχωρήσει στις διαδικασίες του λογιστηρίου.

«Έχω ήδη δώσει εντολή στο λογιστήριο για την απόλυσή σας», συνέχισε κυνικά ο αρχισυντάκτης μην αφήνοντας ούτε την τελευταία στιγμή μια χαραμάδα συναισθηματισμού.

Ο Γιάννης Φωτούλας είναι ο τελευταίος των… Κομμουνιστών. Μαζί με άλλους 15 είχαν υπογράψει ένα κείμενο για τα δεδουλευμένα που τους χρωστούσαν εδώ και έξι μήνες.

Ένα κείμενο που κοινοποίησαν και στην ΕΣΗΕΑ και για το οποίο το κόμμα δεν τους συγχώρεσε ποτέ. Μέχρι και την 29 Οκτωβρίου είχαν απολυθεί οι 14, ο Γιάννης ήταν ο τελευταίος. Τον έδιωξαν κι αυτόν! Κράτησα τη ζωή μου ταξιδεύοντας… έτσι ταξίδευε κι ο Γιάννης στη ζωή του με την πένα του ακόμα και χωρίς λεφτά. Έτσι θα συνεχίσει να ταξιδεύει... με την ιδεολογία του και τα πιστεύω του.

«Το περίμενα αλλά τώρα που το ακούω μου φαίνεται σκληρό. Μια ζωή Ριζοσπάστης…», είπε ο Γιάννης μας και στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών επικράτησε μια βουβαμάρα απερίγραφτη.

«Κάποτε τσακωνόμασταν με τον Πετσάλνικο, γιατί δεν μας έφταναν οι καρέκλες. Τώρα δεν έμεινε κανένας», συμπλήρωσε με παράπονο ο Αντώνης.

«Τόσο άσχημα δεν αισθάνθηκα ούτε με τη δική μου απόλυση», σκέφτηκα εγώ.

Ο Ριζοσπάστης μετά από τόσα χρόνια «ξώμεινε» και από κοινοβουλευτικό συντάκτη. Ξεμείναμε και μεις να κοιτάμε όλοι μας στο πουθενά. Να μπορούσα τούτη την ώρα να πω στον Γιάννη πόσο τον εκτιμώ και πόσο είμαι ευτυχισμένος που γνώρισα έναν ολοκληρωμένο δημοσιογράφο, επιστήμονα, άνθρωπο. Αλλά πάνω απ’ όλα κομμουνιστή.


http://www.zougla.gr/parapolitiki/article/o-telefteos-ton-komouniston


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου