Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

(Οι δοσίλογοι μας θέλουν νεκρούς, σου λέω)! Ο Δήμος Λάρισας «κατέβασε» πανό έξω από το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης


Συνεργείο του Δήμου Λάρισας κατέβασε πανό που ήταν ανηρτημένο έξω από το κοινωνικό ιατρείο της πόλης, όπως καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι του ιατρείου, επικαλούμενοι πληροφορίες που τους έδωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος.



Το πανό έγραφε «Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Λάρισας καλούν τώρα τις δημοτικές αρχές να αποκαταστήσουν το πανό.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους:

Μια βδομάδα μετά τις πανελλαδικές δράσεις των κοινωνικών ιατρείων όπου αναδείξαμε το τραγικό πρόβλημα των χιλιάδων ανασφάλιστων και του αποκλεισμού τους από το σύστημα υγείας, ξεκίνησε μια εκστρατεία συκοφάντησης και τρομοκράτησης με εισβολές της αστυνομίας στο «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού» και στους «Γιατρούς του Κόσμου» . Αυτή τη στιγμή διάλεξε και η δημοτική αρχή της πόλης μας για να επιδείξει τη δική της αντίληψη για την κοινωνική αλληλεγγύη.

Έτσι την Πέμπτη μετά την αποχώρηση των ασθενών και των εθελοντών , μέσα στο σκοτάδι , συνεργείο του δήμου προχώρησε στην επιχείρηση αποκατάστασης της τάξης και φρονηματισμού. Κατέβασε (όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος) και εξαφάνισε το πανό που βρισκόταν έξω από το ιατρείο και περιείχε το παρακάτω «εξτρεμιστικό» σύνθημα: «Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Βλέπετε για κάποιους ο «κοσμάκης» πρέπει να προσέρχεται στο ιατρείο απελπισμένος και να φεύγει ράκος. Άντε το πολύ πολύ καμιά ευχούλα για τους καλούς ανθρώπους που του δίνουν το φαρμακάκι του. Μέχρι εκεί. Είναι εποχές τώρα για τέτοιες ανατρεπτικές ιδέες για δωρεάν υγεία και κουραφέξαλα; Πρέπει να υπομένουμε στωικά το κακό που μας βρήκε. Και όταν υπάρξει κάποιο προβληματάκι θα το λύσει ο υπουργός , ο δήμαρχος άντε και καμιά ΜΚΟ που ξέρει να κάνει και μπίζνες με τον ανθρώπινο πόνο. Αν παρόλα αυτά κάποιοι ενοχλητικοί συνεχίζουν να επιμένουν υπάρχει και η επιβολή. Μην ξεχνάμε , ζούμε στην εποχή της τάξης και του νόμου.

Δηλώνουμε λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε με τη δράση μας όσο θα υπάρχουν οι λόγοι και οι αιτίες που γεννούν τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Διεκδικούμε
• Την καθολική παροχή από το κράτος ,δωρεάν υπηρεσιών υγειάς για όλους.

Ζητούμε
• Ο δήμος να επιστρέψει και να αποκαταστήσει το πανό (το οποίο είναι και προσφορά εθελοντή)
• Να σταματήσουν κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης των αυτοοργανωμένων δομών αλληλεγγύης.

Καλούμε σωματεία , φορείς , συλλόγους, της πόλης να πάρουν θέση για το συμβάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου