Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τζιτζικώστας απόδειξη των ακροδεξιών θυλάκων στη ΝΔ


Προκλητική χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη στάση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και «εκλεκτού της Ν.Δ.» Απόστολου Τζιτζικώστα, με αφορμή τη σημερινή του δήλωση για το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ωστόσο πως η στάση του «δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία».


«Εντάσσεται σε μια σειρά αντίστοιχων “ατοπημάτων” από στελέχη της Ν.Δ., που εδώ και καιρό είχαν ως στόχο να ξεπλύνουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει: «Η σιωπηρή στάση ανοχής που κρατά η κατά τα άλλα λαλίστατη Ν.Δ., καθώς και η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που χαρακτηρίζει απλώς “γκάφα” την απαράδεκτη στάση του κ. Τζιτζικώστα, δείχνουν ότι οι ακροδεξιοί θύλακες εντός του κυβερνητικού κόμματος καλά κρατούν».

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του έχει τονίσει πως η απόφαση του Απόστολου Τζιτζικώστα να καλέσει τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην παρέλαση αποτελεί πρόκληση για το δημοκρατικό αίσθημα, «ιδιαίτερα όταν λίγες μέρες αργότερα στις 30 Οκτωβρίου η πόλη θα γιορτάσει την απελευθέρωσή της από τους κατακτητές ναζί».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί άστοχη τόσο πολιτικά όσο και ηθικά την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ζητά την άμεση ανάκλησή της. Ο λαός της Θεσσαλονίκης αντιτίθεται στο φασισμό και τα μνημόνια και θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία, τις ελευθερίες και την αξιοπρέπειά του», ανέφερε στην αρχική ανακοίνωση του, ενώ η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που κατήγγειλε επίθεση των ΜΑΤ στην «παρέλαση» εκπαιδευτικών της Κυριακής, ανέφερε πως δεν τίθεται ζήτημα για το αν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στην εξέδρα επισήμων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στην παρέλαση θα είναι μαζί με τον λαό», ανέφερε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου