Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κατοχή, δούλεμα του λαού και κατοχή, σου λέω... Άρις Συγγρός αντί φυλακής ως στυλοβάτης της αρματωλής SIEMENS, Πρόεδρος του Οργανισμού Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα A.E.)

                                         1. 

Δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου του Invest in Greece Στέφανου Ησαΐα για δύο νέα υποψήφια προς ένταξη έργα στο Fast Track, ύψους 1,2 δις ευρώ

25 Σεπτεμβρίου, 2013
O Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του «Invest in Greece» (Μητροπόλεως 3 7ος Ορ.) με τον Διευθύνοντα  Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Σ. Ησαϊα και ενημερώθηκε για τα νέα έργα που το Δ.Σ. του «Invest in Greece» προτείνει να χαρακτηριστούν ως «Στρατηγικές Επενδύσεις» και να ενταχθούν σε καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (Fast Track). Μετά το τέλος της συνάντησης προέβησαν  στις ακόλουθες δηλώσεις:
Ν. Μηταράκης: «Μετά την ψήφιση του επενδυτικού νόμου υπάρχουν πλέον χειροπιαστές αποδείξεις ότι το επενδυτικό κλίμα βελτιώνεται. Οι δύο νέες επενδύσεις που προτείνονται σήμερα για ένταξη στο fast track έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1,2 δις Ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσουν περισσότερες από 1900 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο πλήρους λειτουργίας τους.
Η Ελληνική οικονομία έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά αυτές τις επενδύσεις και είμαστε αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν και άλλα επενδυτικά σχέδια που θα ενταχθούν στο  Fast Track.
Θυμίζω, ότι μέχρι τα τέλη  Νοεμβρίου, θα έχει υλοποιηθεί η μεγάλη θεσμική αλλαγή με την λειτουργία της Κεντρικής Αδειοδοτικής Αρχής στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπως προβλέπεται από το νέο Επενδυτικό Νόμο.
Είμαστε βέβαιοι ότι η συγκρότηση και η λειτουργία της θα αλλάξει πλήρως την σημερινή εικόνα του Fast Track και θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο στις προσπάθειες που κάνουμε για δημιουργήσουμε ένα φιλικό και ανταγωνιστικό επενδυτικό περιβάλλον.
Οι διαδικασίες για τη συνεδρίαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων που θα εγκρίνει την ένταξη των δύο νέων επενδύσεων στο Fast Track θα κινηθούν άμεσα».

Στέφανος Ησαΐας: «Το χαρτοφυλάκιο των έργων στρατηγικού χαρακτήρα εμπλουτίζεται διαρκώς, κι έτσι στα έργα κυρίως του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προστίθονται επενδύσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, με μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία. Ολοκληρώσαμε τη γνωμοδότησή μας για τα δύο έργα που ανακοινώνονται σήμερα, ξεκινάει η αξιολόγηση ενός ακόμη τουριστικού έργου που μόλις υποβλήθηκε, ενώ βρισκόμαστε σε ώριμες συζητήσεις με επενδυτικά σχήματα για κάποια ακόμη έργα στρατηγικής σημασίας και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους ορισμένα από αυτά θα προστεθούν στο χαρτοφυλάκιο του Fast Track.
Μόλις τις προηγούμενες ημέρες εκθέσεις της JP Morgan, της Goldman Sachs και της Eurobank σκιαγραφούσαν την αντιστροφή του κλίματος και για πρώτη φορά ίσως εκφράζονταν τόσο αισιόδοξα για τις προοπτικές της χώρας μας.
Όλη αυτή η δραστηριότητα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη μεγάλων επενδυτών τόσο στο θεσμό των Στρατηγικών Επενδύσεων όσο και στην χώρα μας συνολικά και μας κάνουν αισιόδοξους για το επενδυτικό μέλλον της Ελλάδας».


                                                        2.












Ο Οργανισμός Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα A.E.),  ο οποίος εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο, ο Invest in Greece επιβλέπει την επενδυτική διαδικασία της χώρας, έτσι ώστε να επωφελούνται τόσο η ελληνική οικονομία όσο και η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Ο Οργανισμός είναι, επίσης, υπεύθυνος για την  υλοποίηση της διαδικασίας του Νόμου «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» (Fast Track). Ο Νόμος για τις Στρατηγικές Επενδύσεις επιταχύνει μεγάλα επενδυτικά σχέδια και δημιουργεί πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Σημαντικός ρόλος του Invest in Greece είναι να παρακολουθεί το επενδυτικό περιβάλλον και να διατυπώνει και να προωθεί στην κυβέρνηση προτάσεις σχετικά με τις αναγκαίες στρατηγικές και μεθόδους με στόχο τη βελτίωση της νομοθεσίας, τον εκσυγχρονισμό του επενδυτικού πλαισίου και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επενδυτές.

Το 2012, η Παγκόσμια Τράπεζα κατέταξε τον Invest in Greece ανάμεσα στους καλύτερους διεθνείς φορείς προσέλκυσης επενδύσεων για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει σε αιτήματα επενδυτών.

Οι Μονάδες μας είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να υποστηρίζουν τους επενδυτές σε όλα τα στάδια της επενδυτικής διαδικασίας και να τους παρέχουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση.

Κοινός στόχος όλων των στελεχών του Invest in Greece είναι να παρέχουν στους επενδυτές  υποστήριξη τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, καθώς και υπηρεσίες ανάλυσης και συμβουλευτικής σε έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους επενδυτικούς προορισμούς στον κόσμο σήμερα.

Τέλος, η υπηρεσία του Διαμεσολαβητή του Επενδυτή του Invest in Greece λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ των επενδυτών και της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Οργανισμός Invest in Greece είναι πιστοποιημένος με ISO 9001:2008.
...........

Συγγρός M. Αριστομένης (Άρις)
Πρόεδρος
Ησαΐας Στέφανος
Διευθύνων Σύμβουλος
Κωνσταντακόπουλος Αχιλλέας
Αντιπρόεδρος
Τσόκας Σεραφείμ
Μέλος Δ.Σ
Μίχαλος Κωνσταντίνος
Μέλος Δ.Σ
Δρυλλεράκης Ιωάννης
Μέλος Δ.Σ
Αγγελόπουλος Αλέξανδρος
Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων
Γκόρτσος Χρήστος
Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
Κυριαζής Χάρης
Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών
Μουστάκας Μελέτιος
Εκπρόσωπος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου
Παναγόπουλος Γιάννης
Εκπρόσωπος Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας




























Συγγρός M. Αριστομένης (Άρις)
Πρόεδρος
Με σπουδές σε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Γερμανία, ο Άρις Συγγρός εργάστηκε στη SIEMENS την περίοδο 1987-1999 κατά τη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκε σε διευθυντικές θέσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου (Ελλάδα, Γερμανία, Ουγγαρία, Βιετνάμ). Υπήρξε αντιπρόσωπος της εταιρείας στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βιομηχανικών Προϊόντων από το 1991 έως το 1995.  Ως εξειδικευμένος εμπειρογνώμονας της Κεντρικής Υπηρεσίας Οργάνωσης και Συμβούλων της SIEMENS ανέλαβε την επίλυση προβλημάτων σε πολλά καίρια projects της εταιρείας σε διάφορες χώρες (Πορτογαλία, Σουηδία, κ.ά). Ανέλαβε Διευθυντής Οργάνωσης της πρώτης θυγατρικής εταιρείας στην Ανατολική Ευρώπη (Ουγγαρία) με αντικείμενο την εισαγωγή συστημάτων διοίκησης και ελέγχου διαδικασιών σύμφωνα με τα πρότυπα της μητρικής εταιρείας. Επίσης διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του τομέα τηλεπικοινωνιών της εταιρείας στο Βιετνάμ.
Από το 2000 έως το 2003 δραστηριοποιήθηκε ως Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα στρατηγικής και επικοινωνίας με ειδικότητα την ανάλυση και επίλυση προβλημάτων και κρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 2003 έως το 2005 διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργικού Σχεδιασμού στην ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» με αντικείμενο το σχεδιασμό της επιχειρησιακής λειτουργίας του Διεθνούς Τηλεπικοινωνιακού Κέντρου, του οποίου ανέλαβε και τη διοίκηση κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
Από το 2005 ως Διευθυντής της παγκόσμιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» (Transparency International-Greece) συνέβαλε στην ανάδειξη της ως μία από τις πιο δραστήριες ΜΚΟ με σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις διεθνώς. Διατηρεί ενεργό παρουσία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και  σήμερα είναι μέλος της ευρείας συντονιστικής επιτροπής της «Καμπάνια των ΜΚΟ για το Σύνταγμα». Ως εμπειρογνώμονας σε θέματα διαφάνειας έχει συνεργασθεί και με το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες Ομοσπονδιακές και Πολιτειακές Αρχές των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς, και διετέλεσε εκπρόσωπος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (Παράρτημα Ελλάδος) στην Επιτροπή Διαφάνειας του ΔΕΕ στο Παρίσι.

Έχει ενεργό συμμετοχή σε επαγγελματικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Είναι μέλος πολλών επαγγελματικών συνδέσμων. Σήμερα είναι μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του «Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος» και του «Συνδέσμου ΑΕ & ΕΠΕ». Ομιλεί και γράφει Αγγλικά και Γερμανικά.




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου