Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Α.Τσίπρας Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού»
























Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πέραμα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έθρεψε το ναζιστικό τέρας και έκανε λόγο για «αθλιότητα» των δύο άκρων, την οποία σκαρφίστηκαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων.
«Οι κυβερνήσεις των μνημονίων και των δανειστών, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να
χτίζουν όλο και νέους βωμούς για βρώμικες θυσίες.

 Η εργατική τάξη της Ελλάδας ζει μια ανείπωτη τραγωδία. 

Το Πέραμα ζει μια πρωτοφανή τραγωδία. 
Η Ζώνη γίνεται νεκρή ζώνη και η ανεργία μαστίζει χιλιάδες ανθρώπους. 
Και μέσα στο βούρκο των μνημονιακών πολιτικών, θρεμμένο από τη σύνδεσή του με το κράτος των μνημονίων και τις σκοτεινές σχέσεις με ομάδες του πιο επιθετικού κεφαλαίου, σήκωσε κεφάλι το παρακρατικό εξάμβλωμα του ναζισμού. Σήκωσε κεφάλι όχι από μόνο του.
 Κάποιοι το εξέθρεψαν. 
Του έδωσαν λίπασμα για να φουντώσει», είπε ο κ. Τσίπρας. 

«Πρώτα μπολιάζοντας με μίσος τους ανθρώπους. Για να αλλάξουν την ατζέντα από το μνημόνιο, προσπάθησαν να στήσουν την ατζέντα της απειλής από τους ξένους εργάτες. Αργότερα όταν είδαν ότι επιλογή τους γέννησε ένα τέρας που μπήκε στη Βουλή όχι μόνο δεν άλλαξαν τροπάρι, αλλά βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το βασικό τους πρόβλημα, τον βασικό τους αντίπαλο: τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι άρχισαν να υποθάλπουν το τέρας, να το χαϊδεύουν και να το βάζουν στα σπίτια μας ως χαριτωμένο κατοικίδιο, μέσα από τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες τους. 
Ήθελαν η Χρυσή Αυγή να λειτουργήσει ως δεξαμενή για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους, μη τυχόν και πάνε στην αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
Αναφερόμενος στην θεωρία των δύο άκρων, είπε ότι την σκαρφίστηκαν, «ώστε να ταυτίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά με την ακροδεξιά βία και την ανωμαλία, με προφανή στόχο να κοντύνουν την επιρροή μας στο λαό. Και όσο δεν τα κατάφερναν τόσο χάιδευαν το τέρας. Κι αυτό μεγάλωνε, νομιμοποιούνταν και αποθρασύνονταν».
«Έστησε κολιγιές με επιχειρηματίες και με μέσα ενημέρωσης. Έστησε γέφυρες στον κρατικό μηχανισμό. Επέβαλε την ακροδεξιά ατζέντα. Έβαλε πόδι στις λαϊκές γειτονιές, ακόμα και στις φτωχογειτονιές του Πειραιά. Και το κυριότερο, έφτιαξε τάγματα δολοφόνων», πρόσθεσε.
«Όταν η σιωπή, η ασυλία και η θετική προβολή τους, έφερε το τέρας σε υψηλά δημοσκοπικά νούμερα, αυτοί αντί να ανησυχούν, ακόμα και τότε έκαναν σκέψεις και τις διατύπωναν φανερά, για το πώς θα συνεργαστούν με το τέρας, μετεκλογικά, για να αποτρέψουν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε ό κ. Τσίπρας.

«Ξαφνικά όλοι αυτοί που μέχρι χθες χάιδευαν και τάιζαν το τέρας, σήμερα παρουσιάζονται έκπληκτοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Πρώτος από όλους ο Υπουργός της Δημόσιας Τάξης. Αυτός που απείλησε με μήνυση τον Guardian, όταν δημοσίευσε ότι υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία και δεν προστατεύονται τα ανθρωπινά δικαιώματα στην Ελλάδα. Τότε απειλούσε με μηνύσεις. Προχθές ξαφνικά βρέθηκε με τριανταένα έτοιμους φακέλους και τους έστειλε στη εισαγγελία.Και το ερώτημα είναι: αφού τους είχε έτοιμους γιατί δεν έστελνε πριν πέσει νεκρός ο Παύλος ;» , σημείωσε.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας ότι «εδώ και ένα χρόνο και κάτι, υπογράφει ότι της βάζουν μπροστά της. Εφαρμόζει άγριες πολιτικές, ρίχνει εκατομμύρια εργαζόμενους στον Καιάδα, εν ονόματι του μικρότερου κακού. Εν ονόματι της ομαλότητας και της ασφάλειας».
 «Ποια ομαλότητα και ποια ασφάλεια κύριε Σαμαρά; 
Ομαλότητα και ασφάλεια για τους δανειστές, τους τοκιστές και σουλατσαδόρους των αγορών, τους εφοπλιστές, τους αετονύχηδες επενδυτές και τους τραπεζίτες; Ναι. 
Ομαλότητα και ασφάλεια στις σχέσεις αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, κράτους και ναζιστικού παρακράτους; Ναι.
 Αλλά για το Πέραμα, το Κερατσίνι η ομαλότητά και η ασφάλειά σας σημαίνει ανεργία, φτώχεια, σημαίνει ακόμα και αίμα. Για την κοινωνία σημαίνει διάλυση, απόγνωση, οργή. Για τη χώρα σημαίνει δεσμά, ομηρεία, εκποίηση στα παζάρια των δανειστών» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουν ούτε ο κ. Σαμαράς, ούτε ο κ. Βενιζέλος, ούτε ο κ. Στουρνάρας, ότι η ομαλότητα και η ασφάλεια πηγαίνουν μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δημοκρατία, τα δικαιώματα του εργάτη, του υπάλληλου, του μικρομεσαίου, την προστασία των αδύναμων, το κοινωνικό κράτος, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ομαλότητα και ασφάλεια όταν εκατομμύρια οικογένειες ζουν σε καθεστώς διαρκούς και απειλητικής ανωμαλίας.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά διαλέγει κάθε μέρα την ανασφάλεια και την ανωμαλία για την κοινωνία και την ασφάλεια και την ομαλότητα για όσους κερδίζουν από τη φτώχεια του λαού και της Ελλάδας. 
Ε, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να διαλέξουμε ακριβώς το αντίθετο» είπε σχετικά, συμπληρώνοντας ότι «συστηματικά και επίμονα η κυβέρνηση, οι εγκάθετοι της πολιτικής της, οι προπαγανδιστές και οι σύμβουλοι του Μαξίμου εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα από τα δύο άκρα». 
«Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν είμαστε άκρο, αλλά είμαστε το άκρον άωτον των άκρων.
 Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού και του ναζισμού», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου