Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

(Aλητεία Δικαιοσύνηs)! Φυλάκιση σε συλληφθέντες για επεισόδια στην Κομοτηνή


Φυλάκιση επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης σε δύο άνδρας, ηλικίας 30 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την προηγούμενη Τετάρτη για τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στην Κομοτηνή.
Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για απρόκλητη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών και για αντίσταση κατά της αρχής, με τον 30χρονο να καταδικάζεται σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή και τον 21χρονο, που είναι φοιτητής, σε φυλάκιση 2,5 ετών, επίσης με τριετή αναστολή.
Ο εισαγγελέας της έδρας, αφού πρότεινε την ενοχή τους, σημείωσε ότι η αγανάκτηση τους ήταν δικαιολογημένη λόγω της δολοφονίας ένα νέου ανθρώπου (σ. Π. Φύσσα στην Αμφιάλη), επισημαίνοντας ωστόσο ότι ως επικεφαλής της πορείας "έπρεπε να συνετίσουν και όχι να προβούν σε πράξεις βίας".
Η υπεράσπιση έκανε λόγο για παραλείψεις και λάθη της αστυνομίας ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε: "Σας καταδικάζουμε με βαριά καρδιά. Μην αντιπαρατίθεστε στην βία με βία, αλλά με παιδεία. Ελπίζω στο Εφετείο να έχετε καλύτερη τύχη".
Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πληροφορίες από xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου