Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Δένδιας: Λάθος όλων μας το μνημόνιο. (To πρώην φρικιό - ερχόταν στα Εξάρχεια μαλλιούρας και λιγδιάρης μοδάτος - μετέπειτα ΕΝΕΚίτης και τώρα αρχιρουφιάνος, χτύπησε σαν μεγαλοτέρας ευφυίας)!

«Δεν φταίει μόνο η Ελλάδα για το ότι δεν καταφέρνει να ανταποκριθεί στους όρους του προγράμματος διάσωσης», ανέφερε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC επιμερίζοντας τις ευθύνες στο εσωτερικό της χώρας, στην Ευρώπη αλλά και στο ΔΝΤ.
Δένδιας: Λάθος όλων μας το μνημόνιο
«Βλέπω την Ευρώπη ως μια οικογένεια, ως φίλους και εταίρους, συνεπώς είναι λάθος όλων. Αλλά το κύριο ερώτημα είναι το πώς θα πάμε μπροστά, και όχι να αρχίσουμε ένα παιχνίδι αλληλοκατηγοριών. Θα τα πάμε καλύτερα στο μέλλον, είμαι σίγουρος για αυτό», εκτίμησε ο κ.Δένδιας ενώ στην Αθήνα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς.
Είχαν δει τη φούσκα
«Το σχέδιο δεν είναι δικό μας λάθος», είπε για το μνημόνιο υποδεικνύοντας προς την πλευρά και του ΔΝΤ και της Ευρώπης και προσδιόρισε ως κύρια ευθύνη της Ελλάδας «κυρίως τη διαμόρφωση του δημόσιου χρέους πριν από το πρόγραμμα διάσωσης».
Αν και προσεκτικός στις διατυπώσεις του ο κ. Δένδιας άφησε να εννοηθεί ότι η Ε.Ε μέσω των οργάνων και των θεσμών της, είχαν εικόνα για την κατάσταση στη χώρα αλλά την άφησαν να εξελιχθεί.
«Είμαι σίγουρος ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είχαν δει ότι δημιουργείται μια φούσκα στην Ελλάδα, αλλά κανείς πραγματικά δεν μας προειδοποίησε να είμαστε πιο προσεκτικοί. Δεν λέω ότι δεν φταίμε, αλλά φταίνε και άλλοι» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στη συνέντευξή του στο CNBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου