Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Eπίθεση ομογενή βουλευτή του Καναδά κατά της Eldorado Gold

ΕΝΙΩΣΕ «ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ»
476bb980aa477dd6c687e1c0240e45dd_XLO ομογενής ομοσπονδιακός βουλευτής του Καναδά, Τζιμ Καρύγιαννης, δήλωσε ότι ένιωσε «μειωμένος ως Έλληνας», μετά την επίσκεψή του στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο οποίος σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε λάβρος κατά της επένδυσης της καναδικής «El Dorado Gold» για την εξόρυξη χρυσού. Ο κ. Καρύγιαννης, που – όπως υποστήριξε – επισκέφτηκε τις Σκουριές το βράδυ της Κυριακής, κατήγγειλε ότι «όταν έφτασε, ο υπάλληλος της εταιρείας security πήγε να του επιτεθεί» και ότι είδε παράνομα κομμένα δέντρα και «ξυρισμένη» όλη την περιοχή.
«Όταν μιλάμε για επενδύσεις στην Ελλάδα πρέπει να διασφαλίζουμε ότι οι εταιρείες επενδύουν όπως θα επένδυαν στη χώρα τους», κατέληξε ο κ. Καρύγιαννης, ο οποίος παρενέβη με αφορμή αναφορά, στο φόρουμ, για τη θετική επίδραση, στην ελληνική οικονομία, επενδύσεων όπως της «El Dorado».
Με αφορμή την παρέμβαση του κ.Καρύγιαννη, που έγινε στο επιχειρηματικό φόρουμ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, τον λόγο πήρε η Ελληνοαμερικανίδα επιχειρηματίας Έλενα Παναρίτη, πρώην βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ (2009-2012), η οποία αναφέρθηκε τόσο στην El Dorado, όσο και στη Siemens, υπογραμμίζοντας: «Μια εταιρεία που επενδύει σε κάποια χώρα πρέπει να είναι υπεύθυνη όχι μόνο για το συμφέρον των μετόχων της και τη διανομή κερδών, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την επιχειρηματική ηθική».
Παρεμβαίνοντας, ο πρώτος αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, υπενθύμισε ότι η «El Dorado Gold» έχει εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη, από ανεξάρτητο φορέα, και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τη δικαιώνει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι στις Σκουριές «μαζεύτηκαν όλες οι αστοχίες της ελληνικής κοινωνίας», αφού οι μεν αντιδράσεις – σε ορισμένες περιπτώσεις – είναι προσχηματικές, η δε εταιρεία δεν κατάλαβε επαρκώς τις ευαισθησίες του τοπικού πληθυσμού και η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.
efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου