Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια: Στη διαθεσιμότητα και υπάλληλοι με διδακτορικά, μεταπτυχιακούς τίτλους



Το… 22ο προαπαιτούμενο, η διαθεσιμότητα – απόλυση 4.200 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του Ιούλη (στόχος του μήνα), δεν εκπληρώθηκε και έτσι οι δανειστές και το Euro Working Group, που συνεδρίασε την Τετάρτη τηλεφωνικά, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συνήθη τακτική τους, τον εκβιασμό, να μη δώσουν τη δόση των 2,4 δισ. ευρώ (και όχι των 4 δισ. ευρώ), μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός. Η κυβέρνηση παρουσίασε σχέδιο για τη διαθεσιμότητα – απόλυση 4.099 υπαλλήλων.
Κατόπιν αυτού, και παρά τα αντιθέτου λεγόμενα από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση και τους υπουργούς της, βάζει εκ νέου στο στόχαστρο εκπαιδευτικούς και άλλους υπαλλήλους, όπως τους δημοτικούς αστυνομικούς, που έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικό και είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα και το μίνι-μνημόνιο.
Η αρχή θα γίνει σήμερα με τροπολογία που θα καταθέσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που δήλωνε ότι δεν θα μπει κανένας άλλος εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα ( η «blacklist» του υπουργείου του περιλαμβάνει ήδη 1.600 καθηγητές). Η επίμαχη τροπολογία θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης.
Αντίστοιχη τροπολογία θα καταθέσει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για τους δημοτικούς αστυνομικούς με ανάλογα προσόντα, παρά το ότι ο ίδιος δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δε θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες απολύσεις στους ΟΤΑ.
Για να διαβάσετε τι λέει η τροπολογία του υπ. Παιδείας για τη διαθεσιμότητα - απόλυση των κατόχων μεταπτυχιακών σπουδών και διδακτορικών, ΕΔΩ.

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Λουκέτο σε 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας προχωρά από το Σεπτέμβριο στην κατάργηση 118 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.
Παράλληλα, υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτηρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.
Εκτός όμως από τις καταργήσεις φαίνεται ότι το υπουργείο προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 - αφού οι αλλαγές υλοποιούνται σχεδόν στα μισά του οικονομικού έτους - ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου