Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Θάσος: Εξαγριωμένοι κάτοικοι έστειλαν πίσω με το ίδιο καράβι υπάλληλο του ΤΑΙΠΕΔ


Αποφασισμένοι να προστατέψουν το νησί τους και να αποτρέψουν την εκποίηση "φιλέτων" της Θάσου, είναι οι κάτοικοι, οι οποίοι μάλιστα δεν έμειναν μόνο στα λόγια, με έναν υπάλληλο του ΤΑΙΠΕΔ να "πληρώνει τα σπασμένα".
Ο υπάλληλος μετέβη στο νησί, προκειμένου να παραλάβει έγγραφα από την υπηρεσία Πολεοδομίας του δήμου, που αφορούν τις παραλίες της Χρυσής Αμμουδιάς και της Βάλτας Ραχωνίου και τη μαρίνα του Λιμένα, δηλαδή τις εκτάσεις που πρόκειται να βγουν στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η άφιξη του όμως μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, αφού οι κάτοικοι είχαν ενημερωθεί για την έλευση του και μαζί με τον δήμαρχο, τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις έξω από το δημαρχείο. Όταν ο υπάλληλος έφτασε εκεί, οι συγκεντρωμένοι σχημάτισαν κλοιό γύρω του, εμποδίζοντας την είσοδο του. Προς στιγμήν υπήρξε ένταση, ωστόσο με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν, με τους κατοίκους να συνοδεύουν στο λιμάνι τον υπάλληλο.
Εκεί το κλίμα πυροδοτήθηκε και πάλι, καθώς ο υπάλληλος έκανε λόγο για 2.000 θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την πώληση των εκτάσεων.
Η απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ
Λίγες ώρες αργότερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
"Το ΤΑΙΠΕΔ με αφορμή τον λαϊκισμό του Δημάρχου Θάσου, και άλλων τοπικών παραγόντων, οι οποίοι εμπόδισαν συνεργάτη του ΤΑΙΠΕΔ να επισκεφθεί την πολεοδομία και το Δασαρχείο Θάσου δηλώνει τα εξής:
Ύστερα από δεκαετίες εγκατάλειψης, καταπατήσεων, ανοχής σε μικρές και μεγάλες παρανομίες που κατέστρεψαν χιλιάδες δημόσια ακίνητα, ο κάθε τοπικός παράγοντας, οψίμως εμφανίζεται με μεγάλα και φιλόδοξα - αλλά και τελείως εξωπραγματικά - σχέδια ανάπτυξης όλων των ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ.
Τη στιγμή μάλιστα που για τα υπόλοιπα, εκτός ΤΑΙΠΕΔ, ακίνητα συνεχίζεται η πρότερη κατάσταση, δηλαδή η λεηλασία του μόχθου το ελληνικού λαού. Το ΤΑΙΠΕΔ αξιοποιεί την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της Εθνικής Οικονομίας, θα συνεχίσει δε να το πράττει ενάντια στους υπερασπιστές της απραξίας και της υποβάθμισης".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου