Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αν υπήρχε μια τηλεόραση της αριστεράς.... (Βίντεο)

Του Γ. Γ.
Κάθε μέρα γίνεται και πιο φανερή η αναγκαιότητα ενός αριστερού τηλεοπτικού καναλιού.
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Υπάρχει η τηλεόραση του «902» που όμως για μια σειρά λόγους δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει μαζική τηλεθέαση και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μιλούμε για μια τηλεόραση της αριστεράς αλλά για έναν κομματικό τηλεοπτικό σταθμό.
Ακόμα κι’ έτσι όμως οι ειδήσεις του –παράδειγμα το βίντεο που παραθέτουμε- απέχουν έτη φωτός απ’ ότι μας σερβίρουν τα αστικά ΜΜΕ.



 Κρίμα που πήγε «αδιάβαστη» η πρόταση που είχε κάνει η δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχριστούδη. Εγραφε τότε –ήταν η περίοδος που είχε ρίξει ρολά η τηλεόραση του «902»-:

 Η συχνότητα υπάρχει. Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, οι πομποί-έστω και παλαιάς τεχνολογίας- υπάρχουν. Χρειάζεται όραμα και σχέδιο. Ο «902 TV» είναι εφικτό να αναγεννηθεί ως τηλεοπτικός σταθμός ολόκληρης της αριστεράς. Με τη σύμπραξη, χωρίς κανένα από τα πολιτικά κόμματα και τους σχηματισμούς να χρειαστεί να κάνει ούτε βηματάκι πίσω ή πέρα από τις θέσεις ή τις απόψεις του. Χρειάζεται το ΚΚΕ να προσφέρει τη συχνότητα και ολόκληρη την αριστερά να τολμήσει τη σύμπραξη.

Το ζήτημα δεν είναι αν θα είναι κομματικός σταθμός. Δεν θα είναι κομματικός, ελεγχόμενος απευθείας από τα κομματικά όργανα. Θα είναι όμως πολιτικός. Παλλαϊκός. Θα εκπέμπει ειδήσεις, εκπομπές, ψυχαγωγία από και προς τον λαό, από και προς το κίνημα, από και προς τους πολίτες.

Μια κοινή επιτροπή επεξεργάζεται το σχέδιο. Ανοιχτό κανάλι με συμφωνημένες αρχές, ένας είδος Κώδικα εκπεμπόμενου προγράμματος, στη λειτουργία του. Μελέτη κόστους και βιωσιμότητας. Για την αρχική στήριξη του μετέχουν ισότιμα και αναλογικά όλες οι δυνάμεις της αριστεράς αλλά και οι φορείς των κινημάτων. Προσφέροντας τα πρώτα χρήματα στον προϋπολογισμό δημιουργίας του καναλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου