Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΤΡΟΪΚΑΣ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ!
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
Σε συμφωνία για επίσπευση των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, κατέληξε η δίωρη συνάντηση του Α. Σαμαρά με το κλιμάκιο της τρόικας, μετά και την ενημέρωση που του παρείχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνάντηση Σαμαρά - τρόικας ολοκληρώθηκε στις 4 μ.μ. και στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ενώ στις 8 το βράδυ έχει προγραμματιστεί συνάντηση της τρόικας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε "βασιλικότερη του βασιλέως" και έφτασε στο σημείο να προτείνει το δραστικό περιορισμό της διάρκειας του καθεστώτος της διαθεσιμότητας (από τον 1 χρόνο που ισχύει τώρα στους έξι μήνες), πρόταση η οποία αποτελεί «αντιστάθμισμα» για την παράταση του προγράμματος της κινητικότητας μέχρι τον Σεπτέμβρη, ώστε να ενταχθούν οι 12.500 εργαζόμενοι!
Αυτό σημαίνει ότι προτείνεται οι 12.500 υπάλληλοι, που θα υπαχθούν σε κινητικότητα, να μην πληρωθούνμε το 75% του μισθού τους το ανώτερο για 12 μήνες, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, αλλά γιαμικρότερο χρονικό διάστημα. Μετά το πέρας του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, οι υπάλληλοι ή θα έχουν μεταταχθεί ή θα απολυθούν.
Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ η (ψευδο)«μάχη» δίνεται για να πεισθεί η τρόικα ότι οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, π.χ. εκπαιδευτικών από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο της κινητικότητας.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κρίνει ότι η πρότασή του συνιστάισχυρό μοχλό πίεσης προς την ελληνική δημόσια διοίκηση, ώστε να πιεσθεί και να επισπεύσει τις διαδικασίες για τις μετακινήσεις των υπαλλήλων. Πίεση, που μοιάζει επιβεβλημένη, δεδομένου ότι οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα πέρυσι το Νοέμβριο, μόλις πρόσφατα μετακινήθηκαν στις νέες τους θέσεις.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της αποδοχής από την τρόικα των μετατάξεων ως κινητικότητα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει οι μετατάξεις εκπαιδευτικών και δημοτικών υπαλλήλων να συνυπολογιστούν στον αριθμό των 12.500 υπαλλήλων που πρέπει να μετακινηθούν άμεσα.
Εάν τελικά συμψηφισθούν οι μετατάξεις με την κινητικότητα, η ελληνική κυβέρνηση θα διευκολυνθεί, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών(πληροφορικής και φυσικής αγωγής) από τη δευτεροβάθμια, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα 3.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 2.500 δημοτικοί υπάλληλοι.
Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου