Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Απεργούν οι υπάλληλοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας


Πυκνώνουν τα σύννεφα στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, η οποία βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της αντιμέτωπη με απεργία των εργαζομένων της.

Οι εργαζόμενοι της Τράπεζας κήρυξαν απεργία για σήμερα ζητώντας «υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης με ενσωμάτωση των όρων που προβλέπει η Σύμβαση του Τραπεζικού Κλάδου». Από την πλευρά της διοίκησης τηρείται σιγήν ιχθύος, αν και υπάρχουν αιχμές για τη στάση συγκεκριμένων εργαζομένων «οι οποίοι βλέπουν την Τράπεζα ως εφαλτήριο των συνδικαλιστικών και πολιτικών τους φιλοδοξιών».



Εν τω μεταξύ, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Τρικάλων, με ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος Ντίνα Δήμα και ο γραμματέας Μιχάλης Μαντέλας, «εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας που απεργούν την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013... Σε μια περίοδο που οι κοινωνικές δομές καταρρέουν και τα εργασιακά δικαιώματα κατεδαφίζονται από τις μνημονιακές πολιτικές οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα διεκδικούν τα αυτονόητα. Την καθιέρωση των όρων αμοιβής και εργασίας που ισχύουν και για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους τραπεζοϋπαλλήλους. Οφείλουν να αντιληφθούν οι εργοδότες, επιτέλους, ότι εκτός από τους αριθμούς και τα κέρδη υπάρχουν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι ανάγκες τους, υπάρχουν οι πολίτες και τα δικαιώματά τους».

Πηγή: trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου