Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

"Φωτιές" άναψε το πανό του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τη Βουλή

































Πανό συμπαράστασης προς τους απεργούς διαδηλωτές ανήρτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στο προαύλιο της Βουλής κατα την διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το μεσημέρι της Τρίτης.
Το πανό ανέγραφε το παρακάτω σύνθημα:
"Να απολύσουμε την κυβέρνηση - Όχι στις απολύσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα".
Στη συνέχεια οι βουλευτές κατευθύνθηκαν στη ράμπα προς την οδό Αμαλίας και ενώθηκαν με τους διαδηλωτές.
Το πλήθος τους υποδέχθηκε με χειροκροτήματα, φωνάζοντας συνθήματα μεταξύ των οποίων: "Ήρθε η ώρα της Αριστεράς".
Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας "αντικοινοβουλευτική κα πολιτικά απαράδεκτη" τη συμπεριφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αποφάσισαν να ξεκινήσουν, όπως είπε, με πανό από τη Βουλή, προκείμενου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των συνδικάτων.
"Ξέρετε τι κάνετε με αυτό; Ανοίγετε τον ασκό τον Αιόλου. Αύριο θα τους φέρετε με το πανό μέσα στη Βουλή. Αυτό πάτε να κάνετε", είπε σε έντονο ύφος ο βουλευτής της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο
Στη συνέχεια το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο.
"Το πολυνομοσχέδιο της κοινωνικής ισοπέδωσης, των απολύσεων, της μείωσης του κατώτατου μισθού και της διάλυσης της υγείας και της παιδείας δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά. Είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν κάθε συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσουν τη δημοκρατία στα μέτρα τους.
Πλέον δεν υπάρχει καμία αυταπάτη. Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία. Κάθε νέο μνημονιακό μέτρο αποτελεί προαναγγελία των επόμενων, κάθε εκβιασμός προς τον ελληνικό λαό πρέπει να αντιστραφεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου