Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Να αποσυρθεί κάθε δίωξη από τον αγωνιστή εκπαιδευτικό Στέφανο Γκουλιώνη

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ -  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Να αποσυρθεί κάθε δίωξη από τον αγωνιστή εκπαιδευτικό Στέφανο Γκουλιώνη

Η πλέον δικομματική συγκυβέρνηση και η τρόικα έχουν εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση ισοπέδωσης και λεηλασίας στα εισοδήματα, στους μισθούς, στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στην υγεία, στην παιδεία, κ.α. Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι ρίχνονται κάθε  μήνα στον καιάδα της ανεργίας, η φτώχια και η εξαθλίωση κατατρώνε καθημερινά την ελληνική κοινωνία, οι νέες γενιές οδηγούνται στη μετανάστευση και την περιθωριοποίηση.



Η συγκυβέρνηση και η τρόικα γνωρίζουν ότι αυτή η βαρβαρότητα θα βρει και ήδη βρίσκει αντίθετη όλη την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό μέρα με την μέρα οικοδομούν ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης» συνοδεία με τους τραμπούκους της Χ.Α. με την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων, με την καταπάτηση των πολιτικών, δημοκρατικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών - με πραξικοπήματα όπως στην ΕΡΤ.

Συλλήψεις διαδηλωτών εργαζομένων στις κινητοποιήσεις των Δήμων, καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου με συλλήψεις απεργών εργολαβικών εργαζομένων και φοιτητών, ΕΔΕ για πάμπολους εργαζόμενους-ειδικά εμπλεκόμενους με εργατικούς αγώνες, συλλήψεις μαθητών-φοιτητών στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη, επιστρατεύσεις απεργών ναυτεργατών-ΜΕΤΡΟ-εκπαιδευτικών με συνοδεία ΜΑΤ, βασανιστήρια μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιβολή αστυνομικής χούντας στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενορχηστρωμένες εργοδοτικές διώξεις σε μαχητικούς συνδικαλιστές και εργαζόμενους(βλ. Μπαχαράκη), παράνομες τερατώδεις προφυλακίσεις(βλ. Σακκάς 2,5 έτη), διώξεις αγωνιστών ενάντια στα διόδια κ.α.

Αυτά τα γεγονότα αποτελούν την συνέχεια μιας σειράς βίαιων καταπατήσεων δικαιωμάτων και ελευθεριών, ειδικά από το 2010, για να επιβληθεί η Μνημονιακή συνταγή των καπιταλιστών και οι κυβερνήσεις ανδρείκελα. Δεν πρόκειται για μία απλή αντιδημοκρατική εκτροπή αλλά για μια συνειδητή και σχεδιασμένη προσπάθεια της συγκυβέρνησης και της τρόικας να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης» και να συντρίψουν κάθε διαμαρτυρία και αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ώστε να μας κάνουν μια απέραντη Μανωλάδα. Ποιοτική αναβάθμιση αυτής της στρατηγικής επιχειρήθηκε από τον Σαμαρά με το χουντικό κλείσιμο της ΕΡΤ και την εμφάνισή του ως νέος Βοναπάρτης που θα μας πατήσει με την «μπότα» του. Το Κίνημα του έδωσε μια πρώτη απάντηση!

Άμεσα η συγκυβέρνηση θα επιχειρήσει να εφαρμόσει αυτά που υπόγραψε στην Τρόικα και κυρίως απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Για αυτό παραμένει η επιστράτευση στους εκπαιδευτικούς και καλλιεργείτε κλίμα τρομοκρατίας στο δημόσιο με απανωτές ΕΔΕ, ώστε να τσακίσουν το φρόνημα των Δ.Υ. και τον συνδικαλισμό, για να επιβάλλουν χιλιάδες απολύσεις-θανάτους εργαζομένων. Θύμα αυτής της άθλιας τακτικής είναι ο εκπαιδευτικός Σ. Γκουλιώνης.

Ο συναγωνιστής παραπέμπεται, στις 4/7/2013 σε πειθαρχικό με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και απειλείται με απόλυση. Πρόφαση για την παραπομπή του συναδέλφου ήταν η πρωτόδικη καταδίκη του με αναστολή από το Πλημμελειοδικείο Λάρισας με την ψεύτικη κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, μετά την παντελώς άδικη και αναίτια σύλληψή του στην παρέλαση την 25η Μαρτίου του 2012 στην Λάρισα.  Συμπαρατασσόμαστε με το συναγωνιστή και ζητάμε την πλήρη αθώωσή του, την απαλλαγή του από κάθε πειθαρχική δίωξη και την άμεση επιστροφή στην εργασία του, γιατί το δικαίωμα της διεκδίκησης, της διαμαρτυρίας και της διαδήλωσης είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων. Ανάγκη είναι να συνεχίσουμε  ακόμα πιο δυναμικά για να καταργήσουμε στην πράξη τα μνημόνια και τα μέτρα τους, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, την ίδια μας τη ζωή.

 Αντεπίθεση των Εργαζομένων

 2310265730  &  6982268508,     e-mail: ergatiki@yahoo.gr


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6880.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου