Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

(Πολύ καλό)! ΣΙΜΟΣ Ο ΜΕΛΙΓΑΛΑΙΟΣ

Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα να ασχοληθεί κανείς με τις βρισιές που εξαπέλυσαν χτες για πολλοστή φορά οι ναζί εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τους μάθει τώρα το πανελλήνιο, λες και δεν τους ξέρει; Θα τρέξουν τα διουρητικά τάγματα του Παππά και τα διορατικά του Κασιδιάρη να μάθουν ότι  ότι υπάρχουν και άλλες λέξεις εκτός τις ταγματασφαλίτικες, που τις γαβγίζουν για να δείξουν την ιδεολογική τους επάρκεια; Και τις σαδομαζοχιστικές, που τις γκαρίζουν για να κρύψουν κάποια ειδικού είδους ανεπάρκεια;

Έχει όμως νόημα να ασχοληθούν όλοι με την πολιτική δευτεράντζα, τον κυνισμό, την κουτοπονηριά, την υποκρισία, τον φαρισαϊσμό του Σίμου. Ο οποίος έσπευσε υαινωδώς κάτι να αρπάξει πάλι από τα υπολείμματα της ναζιστικής ανθρωποφαγίας στη Βουλή: «Θέλω να απευθύνω έκκληση. Το περιστατικό είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Αλλά πρέπει να υπενθυμίσω σε όλους ότι τα εμπρηστικά λόγια ανάβουν πυρκαγιές. Όταν κάποιος μιλάει για ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, τότε θα ακούσει και το εξίσου απαράδεκτο για τον Γράμμο και το Βίτσι».
Αυτά είπε ο αχαρακτήριστος – άντε να βρεις λέξεις για μια τέτοια πολιτική ύαινας. Διότι το ήξερε βέβαια ότι τις ανοησίες για τον Μελιγαλά απέδωσαν στον Πετράκο του ΣΥΡΙΖΑ οι χρυσαυγίτες – κάπου, κάποτε τον άκουσαν λέει να τις φωνάζει. Τη βούτηξε, όμως, την «αποκάλυψη» του αξιόπιστου ναζί Κουκούτση, του ίδιου που είδε και πανό μελιγαλαίο στην ΕΡΤ (1) και στήριξε ολόκληρο συλλογισμό. Όταν κάποιος μιλάει.....τότε θα ακούσει. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, άρα δικαίως τα άκουσε. Κι έτσι να πάλι τα δύο άκρα – με χειρότερο φυσικά το αριστερό.
Δεν ξέρει ο Σίμος ότι η υαινώδης πολιτική του βασίζεται σε ένα από χρόνια ψόφιο ψέμα; Ότι η Αριστερά έχει συνδέσει την ύπαρξή της με τους αγώνες για τη δημοκρατία και οι φασίστες με τον αγώνα κατά της δημοκρατίας; Ότι με τις δήθεν ίσες αποστάσεις νομιμοποιεί τους ναζί και παίζει το ρόλο δικού τους εκπροσώπου; Και φυσικά τα ξέρει – εκτός πια κι αν είναι κρυφός θαυμαστής του Μιχαλολιάκου. Αλλά ενσυνειδήτως ψεύδεται – να χτυπήσουμε την Αριστερά και με τη συμμορία θα τα βρούμε.
Συμπλέει με τους ναζί ο Σίμος – αυτό κάνει, για λόγους ευτελείς. Όταν η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει, για τη δημοκρατία θα νοιάζεται;
*Δημοσιεύθηκε στην "ΑΥΓΗ" την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου