Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κατσίκα του Βερολίνου: "Η ερμηνεία μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις δεν θα αλλάξει"


Εμμένει στη σκληρή γραμμή, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όσον αφορά τις αποζημιώσεις προς την Ελλάδα.
Όπως και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η κα Μέρκελ τοποθετείται, σαν το θέμα των αποζημιώσεων να θεωρείται διευθετημένο.
"Η δική μας ερμηνεία του νόμου είναι διαφορετική", δήλωσε η Καγκελάριος 'Ανγκελα Μερκελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή στο Βερολίνο πριν από τις θερινές διακοπές της.
Η κυρία Μέρκελ διευκρίνισε ακόμη ότι "αυτό δεν αλλάζει, παρά τις πρόσφατες αξιώσεις".
Αναφερόμενη στην ελληνική οικονομία, η Γερμανίδα καγκελάριος εκτίμησε ότι εάν "όλα συνεχίσουν έτσι, η Ελλάδα στο τέλος του έτους θα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα", δήλωσε η Α. Μέρκελ και αναφέρθηκε στον περιορισμό του ελληνικού ελλείμματος κατά 50%.
Η κα Μέρκελ εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την πρόοδο που σημειώνουν οι χώρες της Ευρωζώνης που περνούν κρίση.
"Σε όλες τις υπό κρίση χώρες αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα, μειώνεται το κόστος μονάδας παραγωγής, ενώ έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων", τόνισε και επανέλαβε ότι η ίδια στις προσπάθειές της καθοδηγείται από την επίγνωση ότι η Γερμανία δεν μπορεί μακροπρόθεσμα να ευημερεί, εάν δεν ευημερεί ολόκληρη η Ευρώπη.
Πλήγμα στις σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ
Αναφερόμενη στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων σε βάρος θεσμών της ΕΕ από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, η Α. Μέρκελ τόνισε ότι έχουν πληγεί οι σχέσεις του Βερολίνου με την Ουάσινγκτον.
σημείωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να εμποδίσει το σκάνδαλο αυτό να εξελιχθεί σε ένα ζήτημα που θα μπορούσε να επηρεάσει την προσπάθειά της να επανεκλεγεί στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
"Η Γερμανία δεν είναι αστυνομικό κράτος. Η Γερμανία είναι μια χώρα ελευθερίας", δήλωσε η Μέρκελ κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου εφ' όλης της ύλης που παραχωρεί κάθε χρόνο. Στη σημερινή της συνέντευξη, η καγκελάριος δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με τις καταγγελίες ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τις επικοινωνίες στην Ευρώπη σε μαζική κλίμακα.
"Μια φιλία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και σε αυτή την περίπτωση, η εμπιστοσύνη έχει τρωθεί", επισήμανε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι η υπόθεση απειλεί τις σχέσεις της Γερμανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου