Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Για τις ανάγκες του "αγίου" Δημητριάδος ...

Το έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Η Χριστεμπορία, το εμπόριο της πίστης, της ανάγκης κάποιων ανθρώπων δηλαδή να πιστέψουν σε κάτι «ανώτερο» είναι το καλύτερο επάγγελμα. Και διαχρονικό θα λέγαμε αφού το συναντάμε από το Βυζαντινά ακόμα χρόνια να ασκείται μεθοδευμένα.


Ενας «άγιος» που διαπρέπει σήμερα στην άσκηση αυτών των «πνευματικών» καθηκόντων του είναι ο δεσπότης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

 Δεν θα σταθούμε ότι ο αρχιρασοφόρος   «προκαλεί με την πολυτέλεια» της διαβίωσης του, ούτε στο ερώτημα που διατυπώνει η φυλλάδα «Πρώτο Θέμα» -απ’ όπου είναι η φωτογραφία και τα στοιχεία που παραθέτουμε- αν μπορούν να δικαιολογήσουν τα εισοδήματα που δηλώνει ο δεσπότης, την απόκτηση μια τέτοιας τεράστιας περιουσίας, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει μια βίλα «αξίας  1 εκατ. ευρώ» και διαθέτει μαζί  με τον αδελφό του –επίσης παπά-  ακίνητα στον Πειραιά,Π. Φάληρο και αλλού «άνω των 2.500 τ.μ», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι την επόμενη φορά που το «χριστεπώνυμο ποίμνιο» που θα κληθεί να συμβάλει στο «φιλόπτωχο έργο της εκκλησίας», να πάρει υπ’ όψιν του και τις «ανάγκες» του συγκεκριμένου «αγίου».

Γ. Γ


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7418.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου