Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Επιτέλους κάποια καλά νέα

by Sotos
Η Μίνι Μάους Μαέστρος

Μπορεί να μην υπάρχει σάλιο στην αγορά και να είναι τα έσοδα στον πάτο, αλλά οι καταπληκτικές φετεινές επιδόσεις του τουριστικού τομέα, όπως μαθαίνω και μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας από μόνος του, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν το αρμόδιο υπουργείο σε αναθεώρηση του στόχου για το επόμενο καλοκαίρι προς τα επάνω κατά τουλάχιστον 100%.

Οι ήδη περισσότεροι από 17 εκ. τουρίστες φέτος, θα ξεπεράσουν τα 34 εκ. του χρόνου, χωρίς καν να συνυπολογισθούν οι Κινέζοι που ζήτησε ο ίδιος ο Σαμαράς από το Πεκίνο ή το νέο κύμα Ελλήνων απολυμένων, που έτσι κι αλλιώς θα σουλατσάρουν εδώ κι εκεί.

Αν, όπως όλα δείχνουν, επιβεβαιωθεί…τελικά και ο νέος στόχος του υπουργείου Τουρισμού, μετά την Olympic Air θα κόψει τις γραμμές Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Ρόδου και η Aegean, ενώ, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη, για κάθε ένα επιπλέον εκατομμύριο τουριστών θα κόβεται και από μία αεροπορική σύνδεση, με τελικό στόχο να μην πετάει κανείς πια στα σύννεφα.

Δυστυχώς αυτή η μελέτη δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, διότι αφορά στο Αιγαίο και την κρατάει στο σπίτι του ο Βενιζέλος, μαζί με κάτι άλλα απόρρητα έγγραφα σχετικά με την Εθνική Άμυνα, το Νομισματοκοπείο και άλλες στάσεις του Μετρό.

Η Τρόικα υποδέχθηκε με επιφύλαξη τα νέα αυτά δεδομένα, αμφισβητώντας αν υπάρχει στη χώρα ο απαραίτητος αριθμός καταλυμμάτων για τόσο κόσμο. Αλλά η κυβέρνηση πάλι κατάφερε να μετριάσει τις αβάσιμες αυτές ανησυχίες της, χάρη σε μια ομολογουμένως λεπτή αποστολή που έφερε σε πέρας ο διάσημος για τις επιτυχίες του Κωθτής Καθηκάκηθ, όπως πάντα. Ο ίδιος εξήγησε ότι το έλλειμα θα καλυφθεί, καθώς θα έχει έγκαιρα εκπλειστηριαστεί ικανός αριθμός από πρώτες κατοικίες, που θα τεθούν στη συνέχεια στην υπηρεσία της πατρίδας –αυτό το τελευταίο περί πατρίδας, το είπε δασκαλεμένος από τον ίδιο τον Σαμαρά. Ως προς το Eurogroup, εκκρεμμεί αυτήν την ώρα μόνο μια τροπολογία για τους έξτρα σωμιέδες.

Η Τρόικα το αποδέχθηκε μεν, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζονται τώρα κατά πόσον συντρέχει λόγος να ανακοινωθεί μια ακόμα μείωση του Φ.Π.Α., αφού αυτοί οι πλειστηριασμοί θα τονώσουν έτσι κι αλλιώς την Οικονομία –κυρίως μέσα από την αύξηση της ζήτησης για καραμπίνες, φυσίγγια, καθώς και για συνεπακόλουθες υπηρεσίες από Γραφεία Τελετών. Ο προβληματισμός εντείνεται, καθώς το σωματείο των ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών αντιδρά και προβάλλει τον ισχυρισμό ότι, έχοντας ήδη απορροφήσει την προηγούμενη αύξηση του Φ.Π.Α. χωρίς να την μετακυλίσει στον καταναλωτή, υπέστη μεγάλες ζημιές από τις αυτοκτονίες, γι αυτό ζήτησε να ισχύσει η κυοφορούμενη μείωση μόνο για τις κηδείες δικαστικών επιμελητών.

Ως γνωστόν όμως, ο Σαμαράς δεν μασάει –εξ ου και θεώρησε σπουδαίο πράγμα τη μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση. Άρα δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις καμιάς επιμέρους κοινωνικής ομάδας, ούτε των ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών. Έτσι, η μείωση και αυτού του Φ.Π.Α. θα γίνει, που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα –διότι θα γυρίσει, δεν θα γυρίσει;

Τέλος πάντων, αφού θα γίνει μείωση στον  Φ.Π.Α., όπως είναι φυσικό, θα ακολουθήσει διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό. Αυτή τη φορά όμως δεν θα αναλάβει την επεξεργασία και διανομή του διαγγέλματος στα κανάλια η καμαρίλα του Μαξίμου, δεδομένου ότι αυτή παίζει την τηλεόραση στα δάχτυλα, ενώ πρόσφατα αποδείχθηκε περίτρανα ότι όποιος ξέρει κάνει πατάτες. Αποφασίστηκε, λοιπόν, να αναλάβει στο εξής όλα τα διαγγέλματα ένας τελείως άσχετος, δηλαδή ο ίδιος ο κρατικός ειδήμονας, Παντελής Καψής, ο οποίος δεν έχει την παραμικρή ιδέα από τηλεόραση, αν εξαιρέσουμε την εμπειρία που αποκομίζει σήμερα στου Κασίδη το κεφάλι.

Και μια τελευταία είδηση επί του πιεστηρίου: Οι κυβερνητικοί παράγοντες, συγγενείς και φίλοι, πεθερές, αυλοκόλακες κ.α., αντιλαμβάνονται σιγά-σιγά ότι η εκρηκτική άνοδος του τουρισμού συνιστά πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προβληθεί επιτέλους σωστά το εγχώριο πολιτιστικό προϊόν, κι έτσι μελετάται να ανακοινωθεί η αναβίωση του Φεστιβάλ Αθηνών σε σύνδεση με τα διάφορα δημοτικά φεστιβάλ και πανηγύρια ανά την Επικράτεια, ώστε να προετοιμασθεί το Μέγα Μουσικό Γεγονός του 2014: Η παγκόσμια πρώτη της Φιλαρμονικής του Βερολίνου σε έργα Αντώνη Ρέμου και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, υπό τη διεύθυνση της Ευγενίας Μανωλίδου.

Επειδή λίγο έλειψε να πετύχει το εγχείρημα όταν πήγε να το δοκιμάσει πρώτη πριν από λίγο καιρό η Λυρική Σκηνή αλλά η βροχή της χάλασε τα σχέδια, η είσοδος στις πρόβες θα είναι δωρεάν για ανέργους. Ωστόσο, για να μην γίνουν αδικίες και χρειασθεί τροπολογία Κουβέλη που να τις αμβλύνει, θα χρειαστεί να γίνουν άπειρες πρόβες ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά. Όμως, να που ουδέν κακόν αμιγές καλού, κι έτσι μετά από όλες αυτές τις αμέτρητες πρόβες, η προικισμένη «αρχιμουσικός» θα καταφέρει να αποκομίσει στο τέλος τόση μουσική γνώση και πρακτική πείρα που θα ξεπερνάει ακόμα και εκείνην του Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, οπότε και θα προσληφθεί ως μόνιμη διευθύντρια της Ορχήστρας, κουφαίνοντας την παγκόσμια φιλόμουση κοινότητα.

Α, η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας από γιγαντοθόνη αποκλειστικά για τους φίλους του Μεγάρου στον κήπο του, όπως γίνεται –και πρέπει να γίνεται– σε τέτοιες ιστορικές εκδηλώσεις.

Ιδού, λοιπόν, που θέρους μεσούντος άρχισαν να φθάνουν επιτέλους τα καλά νέα. Και το ξύλο θα πέσει μετά μουσικής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου