Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΠΡΕΣ!

...ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Iskra: ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΛΜΗΡΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ!
Η κυβέρνηση δείχνοντας για άλλη μια φορά το βαθιά αντιλαϊκό της πρόσωπο αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο! Βάζει ,ξεκάθαρα πλέον, στο μάτι και με απροκάλυπτο τρόπο την λαϊκή κατοικία!

Η συγκυβέρνηση κάνοντας ακόμα ένα βήμα στα βαθιά αντιλαϊκά και ταξικά της σχέδια προχωράει σε πλειστηριασμούς ακινήτων με διαδικασίες εξπρές και με τιμές χαμηλότερες και από τις αντικειμενικές αξίες σε ακίνητα που έχουν κατασχεθεί για χρέη στο Δημόσιο.
Εως τώρα οι προϊστάμενοι των εφοριών παρά το ότι δεν έχουν περιορισμό στις κατασχέσεις,απέφευγαν να το κάνουν για την πρώτη και μοναδική κατοικία. Όμως τα δεδομένα άλλαξαν κυρίως γιατί χάσκει μία πελώρια τρύπα στα φορολογικά έσοδα και όπως πάντα αυτά που "θα πληρώσουν τη νύφη" είναι τα λαϊκά νοικοκυριά.
Το υπ.Οικονομικών της συγκυβέρνησης έψαξε και βρήκε τρόπους να αντιμετωπίσει και ένα άλλο δεδομένο, την ανυπαρξία δηλαδή ενδιαφέροντος από πλευράς αγοραστών για ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους πλειστηριασμούς είναι πως σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να πουληθούν σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας, παρά μόνο εαν προηγηθούν δύο άγονοι πλειστηριασμοί.
Όμως με το θάνατο της κτηματαγοράς πλέον σε πολλές περιπτώσεις οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ υψηλότερες από ότι ισχύει στην αγορά και έτσι σχεδόν κανείς δεν ''ακουμπάει'' τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί.
Οι "λύσεις" που επεξεργάζεται το υπ.Οικονομικών σύμφωνα με το Capital είναι:
- Η επικαιροποίηση των αντικειμενικών που εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε μεγάλες μειώσεις τιμών
- Να ξεκινούν οι πλειστηριασμοί με τιμή χαμηλότερη από την αντικειμενική
- Να φτιάξουν ιστοσελίδα όπου θα ''σηκώνουν'' όλες τις ανακοινώσεις για πλειστηριασμούς ώστε να αυξηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον
Σε μια περίοδο που τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τουςλόγω της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του μνημονίου, που έχει συρρικνώσει τα εισοδήματά τους και έχει οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία, αποτελεί μέγιστη πρόκληση από μεριάς της συγκυβέρνησης η προετοιμασία μαζικών πλειστηριασμών!
Είναι ξεκάθαρη, πλέον, η ανάγκη ρύθμισης των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς το δημόσιοκαι τις τράπεζες , μέχρι τη συνολική διαγραφή τους!

ΕΒΡΟΣ: 28 ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
Σαν να μην έφταναν οι πλειστηριασμοί εξπρές λαϊκών κατοικιών, με απαράδεκτη και ανάλγητη απόφαση της ελεγχόμενης από την συγκυβέρνηση διοίκησης της ΔΕΗ προχωράει στη διακοπή της παροχής ρεύματος σε 28 ευπαθείς οικογένειες του συνοικισμού της Αγριανής του Δήμου Σουφλίου στον Έβρο.
Οι εν λόγω οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και τα χαράτσια της ΔΕΗ.
Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της Αγριάνης του Δήμου Σουφλίου, είναι φτωχοί Ρομά που ζουν από την καπνοκαλλιέργεια και από κανένα μεροκάματο όταν το βρουν. Πολλοί από αυτούς είναι απλήρωτοι από τους εμπόρους για την περσινή παραγωγή που τους παρέδωσαν. Αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα χαράτσια, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης.
Η ολική διαγραφή των χρεών των ευπαθών οικογενειών προς τη ΔΕΗ, καθώς διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να προσποριστούν τα στοιχειώδη του βίου , αποτελεί, τηνάμεση, δίκαιη και συνάμα μοναδική εφικτή λύση.
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12624:mazikous-plistiriamsous-ekspres&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου