Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Γιατί μπορώ !


ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Τι δεν έχεις καταλάβει ακόμα; Ο Κώστας Σακκάς έμεινε  φυλακισμένος, παρόλο που έκανε απεργία πείνας για παραπάνω από έναν μήνα. Το συγκεκριμένο ακροδεξιό-ναζιστικό καθεστώς, δεν πρόκειται να συγκινηθεί, ακόμα κι αν ένας άνθρωπος πεθάνει. Αν πεθάνει για την άδικη στέρηση της ελευθερίας του. Αν πεθάνει για την ίδια την ελευθερία.

Τελικά ευτυχώς αφέθηκε ελεύθερος (;), μετά από συμπαράσταση, αλληλεγγύη και κατακραυγή. Βέβαια τον χρόνο που έχασε ως φυλακισμένος κανείς δεν θα του τον επιστρέψει. Και βέβαια εντελώς εκδικητικά ως λύτρα, του ζήτησαν εγγύηση 30.000 ευρώ.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, ας αφήσουμε τις αμφιβολίες μας στην άκρη. Αυτό το καθεστώς αφήνει ανθρώπους στον δρόμο, χωρίς να υπολογίζει πως πιθανόν να πεινάσουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους. Αυτό το καθεστώς χρησιμοποιεί αυταρχισμό που θυμίζει την παλιά, κακή δεξιά, χωρίς να ενδιαφέρεται αν γίνει αντιληπτό.
Φυλακίζει αναίτια και εκδικητικά ανθρώπους, σαν να διαβάζεις κάποιον καφκικό εφιάλτη. Οι επιλεγμένες πολιτικές διευρύνουν το περιθώριο, την ανεργία, την απελπισία. Δημιουργεί εν δυνάμει φυλακισμένους είτε από χρέη προς το δημόσιο, είτε πάσης φύσεως αντιφρονούντες. Καταστρέφει οτιδήποτε έχει δημόσιο χαρακτήρα, κλείνοντας το μάτι στα μεγάλα καρτέλ. Κάποιος -ας τον πούμε αγαθό κι όχι μαλάκα- μπορεί ν’ αναρωτιέται αφού όλα γίνονται τόσο προκλητικά εξόφθαλμα, πως γίνεται να συνεχίζουν στον ίδιο απάνθρωπο σκοπό.
Αυτό είναι και το θέμα. Ότι το καθεστώς αυτό, δεν έχει άλλη απάντηση πέρα από το “τα κάνουμε γιατί μπορούμε!“. Οι προμελετημένες αυτές κινήσεις, όμοιες με τελετουργικούς φόνους, που ακολουθούν πρότυπα λατρείας (όπου η θρησκεία είναι ο νεοφιλελευθερισμός), απλά ανταποκρίνονται στις φωνές που ακούει μέσα στο κεφάλι του ο πρωθυπουργός.
Ο Σαμαράς είναι ένας επικίνδυνος και ψυχωσικός άνθρωπος. Άρρωστος νοητικά και σάπιος ηθικά, περιτριγυρισμένος από μια ακροδεξιά και συμπλεγματική συμμορία. Που στις τάξεις της βρίσκεις μεγαλομανείς, νάρκισσους και λοιπούς ψυχοπαθείς. Ένα άτομο που δρα εκδικητικά, που κοίταγε επί χρόνια το ταβάνι του σπιτιού του, κοντεύοντας, όπως μόνος του έχει ομολογήσει, “να τρελαθεί”. Όπως ο παράφρονας δεν υπολογίζει τις πράξεις του, όπως π.χ. να γυρίσει ένα snuff movie, να απαγάγει και να βιάσει γυναίκες, να σκοτώσει ζώα με βάναυσο τρόπο, γιατί δεν σκέφτεται καμία συνέπεια, μόνο εκπληρώνει τις νοσηρότητές του. Έτσι δρα κι αυτό το καθεστώς, με τον ιδανικότερο πρωθυπουργό να το εκφράζει.
Στην εξίσωση της φρίκης, προσθέστε και την απίστευτη ροπή των Ελλήνων -που ακόμα καυχιούνται πως είναι “λαός”-, στην ηλιθιότητα, την δουλικότητα και την αυτοενοχοποίηση. Όταν οι δημοσκοπήσεις (αν είναι πλαστές είναι άλλη κουβέντα) βγάζουν ακόμα πρώτο κόμμα την ΝΔ, αντιλαμβάνεσαι, πως το “γιατί μπορώ!” είναι η μόνη εξήγηση που δίνει το τέρας στον καθρέφτη.
Πηγή : Strange Journal

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2155.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου