Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Βγενόπουλος, Μπενόπουλος

ελεύθερη πτώση
Η Olympic Air ανακοίνωσε ότι κόβει τις γραμμές Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Ρόδου –φαντάζομαι αυτές προς το παρόν, διότι μάλλον θα έπονται και άλλες.
Μόνο αυτό ανακοίνωσε· δεν μας είπε το γιατί. Οπότε μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη ως προς τους λόγους που την οδήγησαν σε μια τέτοιαν απόφαση. Λ.χ., μπορεί να τις έκοψε, επειδή δεν της αρέσουν οι φάτσες των Θεσσαλονικέων, η προφορά των Κρητικών ή το χρώμα των Ρόδιων –δεν είναι απίθανο. Ή μπορεί να θεώρησε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι βρομιάρηδες. Κι έκοψε τα δρομολόγια, φοβούμενη ότι θα μαγαρίσουν τα αεροσκάφη της –ούτε αυτό είναι απίθανο.
Ποιος θα την ελέγξει; Αστεία πράγματα! Αλλά, έστω ως επιστημονική φαντασία, ας υποθέσουμε ότι ανατίθεται σε κάποια αρμόδια υπηρεσία να διενεργήσει τον έλεγχο –λέμε τώρα, να σκοτώνουμε την ώρα μας… Να πούμε ότι ανατίθεται στο κλιμάκιο που έβγαλε τυφλή τη μισή Κάλυμνο; Ε, όταν βγάζεις στραβό ένα ολόκληρο νησί, γιατί να μην βγάλεις άπλυτους τους υπόλοιπους; Άσε που με αυτόν τον τρόπο, και δικαιώνεις την Olympic Air, και την αναγορεύεις σε προστάτη της Δημόσιας Υγείας, εκεί που δεν το περίμενε.
Εξάλλου, κάπως έτσι δεν είχε ανακυρηχθεί σε προστάτη και τιμητή των εργασιακών σχέσεων ο πολύς Μιχάλης Σάλλας, όταν είχε δηλώσει ότι δεν θα δανειοδοτούνται επιχειρήσεις τύπου Μανωλάδας; Από την τράπεζά του, εννοείται. Αλήθεια, πόσες απέκτησε αυτός με τα χρήματά μας;
Νεοφιλελεύθεροι χαχόλοι που, σε αντίθεση με εμάς, ψάχνουν και βρίσκουν άλλους, βολικότερους και συμφερότερους τρόπους για να πηγαίνουν σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο όποτε τους χρειάζεται, υποθέτω ότι θα τα βγάλουν ανοησίες όλα τούτα, και θα θεωρήσουν αυτονόητο ότι η εταιρεία τα έκοψε, επειδή δεν έβγαινε. Με τα ίδια μυαλά, αύριο θα κοπεί το νερό εκεί όπου δεν διψάνε πολύ, το κινητό στα χωριά όπου δεν μιλάνε μεταξύ τους κ.τ.λ. κ.τ.λ. Ήδη η σχετική επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, και πάει λέγοντας. Ευτυχώς θα μείνει το ρεύμα, καθώς η Δ.Ε.Η. εξυπηρετεί στην είσπραξη του χαρατσιού –έχει και ο νεοφιλελευθερισμός τις αδυναμίες του…
Οι ίδιοι χαχόλοι υποστήριζαν και υποστηρίζουν ότι ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές. Τελικά το Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα είχε φτάσει να κοστίζει τόσο, που να συμφέρει να νοικιάζουν πεντέξη άτομα ρεφενέ το δικό τους ιδιωτικό αεροσκάφος –εξαιρούνται οι ηλικιωμένοι και όσοι δεν αγαπούν την περιπέτεια.
Το μεγάλο βραβείο της εκχώρησης της Ολυμπιακής είχε δοθεί με τυμπανοκρουσίες στον ίδιο άνθρωπο που, δια του ομώνυμου υπουργείου, βρίσκεται σήμερα στο τιμόνι της Ανάπτυξης –Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά! Υπουργός δε αυτού του υπουργού είναι ο ίδιος άνθρωπος που έριξε κάποτε κυβέρνηση, επειδή, όπως είχε πει τότε, επιχειρήθηκε η πώληση του ΟΤΕ. Σήμερα που έπηξε το μυαλό του αυτός ο άνθρωπος πουλάει τα πάντα. Και θέλει και αυτός βραβείο!
Η Aegean που απέμεινε μόνη θα μπορεί να χρεώνει τα δρομολόγια που έκοψε η Olympic Air όσο της καπνίσει. Εμείς θα περιμένουμε να πέσουν οι τιμές, όταν ο Σάλλας –πρώτα ο Θεός– αφήσει κατά μέρος τη Μανωλάδα, και ρίξει τα λεφτά μας στην αγορά μπας και φτιάξει δική του εταιρεία κανένας Μπενόπουλος –διότι όσο για τον Βγενόπουλο… Αυτός είχε δική του τράπεζα, και τα είδαμε τα χαμπέρια του.
Λέτε ο Μπενόπουλος να έχει αίσθηση των καιρών, και να τον οδηγήσει το επιχειρηματικό του ένστικτο να δραστηριοποιηθεί στα ελικόπτερα; Ρωτώ, διότι στο μεταξύ το δικό μας ένστικτο πετάει στα σύννεφα. Τι να πω… Προσδεθείτε, τουλάχιστον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου