Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ!!!



2.200 ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ 3.500 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ, ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
Την τελεσίδικη απόφαση της κυβέρνησης, έπειτα από την συμφωνία με την τρόικα, για την διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων μετέφεραν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ οι υπουργοί Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκης. Αιτία πολέμου χαρακτήρισε την απόφαση ο Θέμης Μπαλασόπουλος.
Τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισαν για την Τρίτη νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.
Το βράδυ της Τρίτης θα συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει τα δεδομένα, που θα προκύψουν στην αυριανή μέρα.
Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα συνεδριάσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους με εισήγηση για απεργία διαρκείας. 
Δεκάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου έγινε η συνάντηση. Φορτισμένοι συγκινησιακά, οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν διαμαρτυρίες για το αβέβαιο εργασιακό τους μέλλον.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη λήξη της συνάντησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.
Η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους, προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Όπως είπε ο κ. Μπαλασόπουλος «η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει τη βασική δεξαμενή για διαθεσιμότητα και απολύσεις. Αυτό που απομένει είναι να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Γι' αυτό θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».
Ερωτώμενος για το χθεσινοβραδινό περιστατικό με τον κ. Καμίνη, ο κ. Μπαλασόπουλος απάντησε: «Από το Δήμο Αθηναίων θα φύγει μεγάλος αριθμός εργαζομένων. Μακάρι αυτή τη στιγμή ο κ. Καμίνης να ασχολιόταν με τα σοβαρά. Αλλά επιλέγει να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα».
«Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος. «Αυτή τη στιγμή βγαίνουν 6.000 άτομα σε διαθεσιμότητα, ενώ θα υπάρξει και επόμενο κύμα μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις για διαθεσιμότητα και απολύσεις».
Ο κ. Πολυμερόπουλος άσκησε κριτική και στην ΚΕΔΕ σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά της ΚΕΔΕ. Λένε ότι θα συνεχισθεί αύριο η διαπραγμάτευση. Αλλά γιατί ακριβώς διαπραγματεύονται; Θα αντιδράσουμε. Δεν μπορεί η αξιοπρέπειά μας να καταρρακώνεται κι εμείς να παραμένουμε απαθείς».
Στην συνάντηση με τους κ.κ. Μιχελάκη και Μητσοτάκη, η κυβέρνηση μετέφερε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα σε όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα.
Το σχετικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο διάστημα, ή σε κάθε περίπτωση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου