Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - Βγάζω το καπέλο στο επιτελείο πολιτικού σχεδιασμού των τροϊκανών





Ναι, "τους είδαμε να γράφουν ατελείωτα"...
Ναι, "τους είδαμε να τρομοκρατούν και να κατάσχουν την πραμάτεια μεταναστών"...
Ναι, "τους είδαμε δίπλα στα ΜΑΤ στην εκκένωση της Πλατείας Συντάγματος"...
Ναι, "τώρα μαθαίνουμε ότι δεν θα τους ξαναδούμε".

Μας νοιάζουν όμως.
Όχι "από οίκτο για τους δημομπάτσους". Ο ρόλος των ατόμων μέσα στους μηχανισμούς και ιδιαίτερα μέσα στους μηχανισμούς καταστολής είναι μια μεγάλη συζήτηση και δεν είναι του παρόντος.
Αυτό που μας νοιάζει τώρα είναι ότι και άλλοι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία και την απελπισία (και) με τρόπο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό, με ένα απλό αποφασίζουμε και διατάσσουμε, έξω και πέρα από θεσμούς και νομικό πλαίσιο.
Κυρίως , όμως, μας νοιάζει γιατί - όπως στην ΕΡΤ - το επικοινωνιακό κλιμάκιο των τροϊκανών εσωτερικού και εξωτερικού επιλέγουν ως πρώτο στόχο για την καταρράκωση του δημόσιου και των εργασιακών σχέσεων των δημοσίων υπαλλήλων «το πιο αντιπαθητικό κομμάτι» για την υπόλοιπη κοινωνία, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για τις απολύσεις και άλλων κατηγοριών εργαζόμενων.
Εδώ, ομολογώ ότι βγάζω το καπέλο μου (που δεν φοράω) στο επικοινωνιακό επιτελείο των τροϊκανών. Με την ΕΡΤ απέφυγαν - γιατί σε εκείνη την χρονική συγκυρία έπαιζαν και εθνικές εκλογές - να χτυπήσουν εργαζόμενους (αμυντικά συστήματα κλπ) οι οποίοι ανήκουν σε τομείς ακρογωνιαίους για τη δεξιά ιδεολογία (εθνική άμυνα). Σήμερα, με το χτύπημα στη δημοτική αστυνομία, επιχειρούν να διχάσουν στη πράξη τους αντιμνημονιακούς και το κόσμο της αριστεράς.
Το κόλπο είναι παλιό. Πρόκειται για μια εκδοχή του κοινωνικού αυτοματισμού που λειτουργεί ως ανάδραση και φέρνει νερό στο μύλο των τροϊκανών.
Ας σταθούμε και εμείς έξω και πέρα από αυτό. Έξω από την επικοινωνιακή λούμπα και ας δώσουμε το χέρι μας στους συναδέλφους της δημοτικής αστυνομίας. Το δικαίωμα στην εργασία ας μας ενώσει όλους.
Και ας θέσουμε ως αίτημα μαζί με το ψωμί τον εκδημοκρατισμό όλων των μηχανισμών καταστολής.


Υ.Γ.
Διαβάστε το εξαιρετικό σχόλιο μιας συναδέλφου της δημοτικής αστυνομίας που ήταν πάντα μαζί μας στους δρόμους:
Η παράσταση τελείωσε κυρίες και κύριοι......
Το μαγαζί έκλεισε.....
Ας μη χαίρονται οι υπόλοιποι συνάδελφοι......
Τα τουβλάκια του ντόμινο πέφτουν ένα-ένα.....
Η Δημοτική Αστυνομία στην υπηρεσία της Τρόϊκα...
.Επόμενος στόχος......


6.7.2013, Γεωργία Ασημακοπούλου 


1 σχόλιο: